CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gün içerisinde emeklilerle yaptığı toplantıda, bir kişinin ayakkabılı saldırısına maruz kalmıştı. Saldırgan Yunus Emrah S. isimli şahsın geçtiğimiz yıl CHP Milletvekilinin Dilovası’nda sahibi olduğu fabrikanın yangın sonrası mağdur edilmesi sonucu eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi.
 
Kılıçdaroğlu, emeklilerin sorunlarına ilişkin bir otelde düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konuşmasını bitirdiği sırada, basın mensupları alınırken toplantı salonuna girdiği belirtilen bir kişi Kılıçdaroğlu’na, “Sizin siyasetiniz benim babamı yaktı” diyerek ayakkabılarını fırlattı.
 
Ayakkabıların isabet etmediği Kılıçdaroğlu, olaya ilişkin, “Ruh sağlığı yerinde olmayan bir arkadaş” değerlendirmesinde bulundu. Korumalar tarafından otelin alt katlarındaki bir odaya indirilen saldırganın, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüleceği belirtildi.
 
 
KILIÇDAROĞLU: BEN DE BİLMİYORUM
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, otelden ayrılırken, olayın nedenini soran gazetecilere, “Ben de sizin gibi bilmiyorum” yanıtını verdi.
 
 
DİLOVASI İLE BAĞLANTISI ÇIKTI 
Olayın yaşanmasından kısa süre sonra saldırganın kimliği belli oldu. 1986 Ağrı Eleşkirt doğumlu Yunus Emrah S. ilk ifadesinde “CHP Milletvekili Erdoğan Toprak’ın Dilovası’nda bulunan fabrikasında çalışan babamın yaşadığı mağduriyet nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdim. Babam Erdoğan Toprak’ın fabrikasında çalışıyordu ve geçirdiği kaza sonucu özürlü kaldı. Yardım sözleri de tutulmadı. Sigortasız çalıştırılıyordu” bilgisini verdi. Yangın geçtiğimiz yıl yaşanmış ve büyük korkuya neden olmuştu.