İş dünyasına destek sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden KOSGEB, merkezi Gebze’de olan KİMEDER ile uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı protokolü imzaladı.

Protokol sonucu bu eğitimden yararlanmak isteyen girişimciler, kendi fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek, bu konuda bilgi ve deneyim kazanacak.

Kısa bir süre önce Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü görevinden, Gebze’de bulunan KOSGEB Kocaeli OSB Hizmet Merkezi Müdürlüğü görevine kurum rotasyonu sonrası getirilen Ertuğrul Çetinkaya, Gebze bölgesi ile kurumun ilişkilerinde hızlı bir başlangıç yaptı.

KOSGEB Kocaeli OSB Hizmet Merkezi Müdürlüğünü ziyaret eden Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği (KİMEDER) Genel Başkanı M. Zeki Gedikoğlu hem Çetinkaya’ya yeni görevinde başarılar diledi, hem de daha önceki görüşmelerinde KOSGEB’den dernekleri adına alabilecekleri destekler noktasında bir protokole de imza attı.

KİMEDER’in, Torun Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Serkan Torun sponsorluğunda imzaladığı protokole dernek üyesi olan ve dernek üyesi olmayan farklı sektörlerdeki bir çok firma yetkilisi uygulamalı girişimcilik eğitimi alacak.

İŞ FİKRİ OLAN HERKESİ BEKLİYORUZ

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile veriliyor. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor.

Protokolün ardından Gedikoğlu ve Torun, Çetinkaya’ya bölge için başarılı hizmetlere devam edeceğinden kuşkuları olmadığını aktararak, görevinde başarılar dilediler.

Çetinkaya ise ziyaret ve yapılan işbirliğinin tüm bölgede her sektör ve iş adamına örnek teşkil ederek, bölge için bir dinamik oluşturacağını söyleyerek, Gebze bölgesinde iş fikri olan herkesi KOSGEB’e beklediklerini ve mutlaka onlar için bir destek sunabileceklerinin altını çizdi.

ÇETİNKAYA’YA PLAKET

Ziyarette KİMEDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu, yaptığı hizmetlerden dolayı KOSGEB Gebze Bölge Müdürü Ertuğrul Çetinkaya’ya plaket verirken, Çetinkaya’da “Bu ülkeye kim bir çivi çakarsa ona minnettarız. KOSGEB olarak bölgede müsbet ve olumlu çalışmalar yapmak istiyoruz. Burası bildiğim bir bölge ve bu bölgede yeni bir şeyler yapmak istiyorum. Birilerinin hayatına dokunmak istiyorum. Klasik anlayışın dışında hizmet vermek istiyorum. TOSB’un içinde sıkışıp kalmak istemiyorum. AR-GE’si yapılan projelere 1.5 milyon liraya kadar girişimcilik destekleri verebiliyoruz. Burada yapacak çok işimiz var. Allah yardımcımız olsun” dedi.