Kısa adı KİMEDER olan Kocaeli İnşaatçılar Müteahitler ve Emlakçılar Derneği geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği iftar yemeği ile hem üyelerine hemde Japonya'dan gelen Körfez Geçiş Köprüsü’nün proje müdürü ve beraberindeki heyeti ağırladı. İftar yemeği öncesi kısa bir değerlendirme yapan KİMEDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu "Japonların Türkiye ile olan sıcak ilişkileri için bir vefa yemeğinde bir aradayız. Özellikle inşaatçılar olarak onlardan öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Gebze Dillioğlu Kebap Salonu’ nda gerçekleştirilen iftar yemeğine KİMEDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Kolo, Ali Özkan, Kaşif Şahinkesen, Fatih Uyar, İsrafil Kamacı, Hüseyin Demir, Fatih Semiz ve Gönül Vursal, IHI Infrastructure Systems Co.Ltd. Proje Müdürü Takeshi Kawakamı, IHI Infrastructure Systems Co.Ltd. Müdür Vekili Ümit Kaymaz, Kocaeli Emniyet Müdür Yardımcısı Erdoğan Taşdemir, KBS Hukuk Müşaviri Necmi Özen, İlçe Tapu Müdürü, Körfez Geçiş Köprüsü Projesinde görev yapan Japon Mühendisler ve bölge basını katıldı.

JAPON MİSAFİRLERE TEŞEKKÜR

KİMEDER Genel Başkanı Gedikoğlu Japon heyetle buluşmalarının kendileri için çok anlamlı olduğunu söylerken yemekte olmalarından dolayı aynı memnuniyet içinde olduklarını dile getiren IHI Infrastructure Systems Co.Ltd. Proje Müdürü Takeshi Kawakamı ise kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

“ÇOK ORTAK ÖZELLİĞİMİZ VAR”

Oruçların açılmasının ardından iftar yemeğine teşriflerinizden dolayı dernek yönetimi ve üyeleri adına şükranlarını Japon misafirlerine sunan KİMEDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Gedikoğlu, “Yemek işin bahanesidir. Asıl kalıcı olan dostluklar ve kardeşlik sevgisidir. Hz. Mevlana ne güzel söylemiş; yaratılanı sev yaratandan ötürü. Bizler sizleri çok seviyoruz ve çok takdir ediyoruz. Sektörümüz inşaat ve deprem konularındaki tecrübelerinizi örnek alıyoruz. Japon milleti olarak örf ve kültürünüze bağlılığınızdan dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Ertuğrul, firkateyninden beri sizlerle dostluk ve kardeşlik temelini atarak kültürel ve ticari anlamda bir çok gelişmelere imza atmış durumdayız. İki millet olarak çok ortak karakteristik özelliğimiz var.

VEFAT EDEN MÜHENDİSİ UNUTMADILAR

Şimdi ise ülkemizde yapmış olduğunuz hizmetlere bir yenisini ekleyerek 4. Asma köprüyü güzel vilayetimiz Kocaeli' ye büyük bir hızla kazandırmak için gece gündüz demeden çalışıyorsunuz. Sorumluluk duygusunu tüm insanlara ders verircesine öğretiyorsunuz. Bu hassasiyetinizden dolayı sizi bir kez daha tebrike diyoruz. Burada vefat eden mühendis kardeşimize Allahtan Rahmet diliyoruz. Ayrıca dernek olarak ölen kardeşimizin şehri ile Kocaeli'nin bir ilçesi ile kardeş şehir protokolü yapmak arzusundayız.” ifadelerini kullandı. Dernek üyeleri ve Japon misafirleri iftar yemeğinin ardından ise ikramlar eşliğinde geç saatlere kadar karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.