İzmit’te bir inşaat firmasının yaptığı binanın depreme dayanıklı olmadığı iddiası üzerine taşeron işçiler şikayette bulundu. 23 daireli 8 katlı yapılması planlanan inşaatta kirişlerinin betonla doldurulması gerekirken toprakla doldurulduğu ve frizlerin kolonlarla bağlantılı olmadığını iddia eden taşeron işçiler şikayette bulundu.

Yaşanan olayla ilgili inşaatını yapan GÜNEL YAPI ve MTA TASARIM adlı şirketler açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle; “İlgili kişi ile şirketimiz alt taşeron olarak sözleşme yapılmış, sözleşmesinin içeriği gereği olan imalat kurallarına, usul ve esaslarına ve iş ahlakına daha önceden ikazların yapılmış olmasına rağmen uymayışı ve konu hakkında titizlik göstermeyişi nedeniyle şantiyedeki çalışmasına devam etmeyeceği kendisine tebliğ edilerek sözleşmesi yasal olarak fesh edilmiştir. Gerek sosyal medya üzerinden gerek gazeteler üzerinden paylaşılan videolardaki yapılan inşaat süreci 04.01.2023 tarihine ait olup alt taşeron sözleşmesinin feshinden sonraki tarihe aittir.

Kasıtlı kusurlu imalat yapma gayesini sezdiğimiz bu kişinin şirketimizden ve akabinde yapı denetim firmasından, menfaat sağlama talepleri olmuş dik duruşumuzu korumamız üzerine tahriklerini arttırarak şirketimizi karalama ve küçük düşürmeye yönelik kamuoyunda algı oluşturma operasyonuna girişmiştir. İlgili şahıs hakkında gerekli yasal işlemlerimizi başlatmış bulunmaktayız” denildi.