Ama bu tehlikeli olma potansiyeli taşıyan çılgınlıkların ilki değil. İşte tarihten bazı örnekler:

Göbek deliğine dokunmak
Çin'de geçen yıl yayılan bir başka sosyal medya çılgınlığı, elini belinin arkasından dolaştırıp göbek deliğine dokunarak çekilen fotoğrafları paylaşmaktı. Bu, Weibo adındaki kısa mesaj platformunda özellikle de genç kızlar arasında popülerdi. Göbek deliğine dokunma çılgınlığı Haziran 2015'e kadar Weibo'da 130 milyon mesaja konu oldu.

Tenya diyeti
Zayıflamayla ilgili bir başka çılgınlık 1900'lü yılların başındaki 'tenya diyeti'ydi. Diyet, genelde bir kapsüle yerleştirilen tenya larvasını yutmak şeklindeydi. Larvanın bağırsaklarda büyüyerek, yiyecekleri emeceği düşünülüyordu. Bu kilo kaybının yanı sıra ishal ve kusmaya da neden olabiliyordu ve bir çok açıdan riskliydi. Zira tenyanın boyu 9 santime kadar büyüyebildiği gibi, baş ağrısı, göz sorunları, menenjit, epilepsi ve demans gibi bir çok hastalığa yol açabiliyordu.

'Arı beli' korseleri
19. yüzyıl sonlarında vücudu kum saati gibi gösteren 'arı beli korseleri' moda oldu. Ancak bu da iç organlara zarar verme riski taşıyordu. Çünkü bel çevresi 40 santime inecek kadar sıkıştırılabiliyordu. Sanayi devrimi ve seri imalata geçilmesiyle birlikte de terleterek kilo verdirmeyi amaçlayan ancak iç çamaşırı ve korseler çıktı. Ancak bunlar da uzun süre nemli tuttukları ciltte enfeksiyon riski yaratıyordu.

Sirke diyeti
Ünlü İngiliz şair Lord Byron, ilk diyet 'ikon'larından biriydi. 1800'lerin başında sirkeli bir diyet icat etti. Her gün sirke içiyor ve sirkede bekletilmiş patatesler yiyordu. Bunun yan etkileri de kusma ve ishaldi. Kendini sürekli tartan Lord Byron, 1806'da 88 kiloyken, 1811'de 57 kiloya inmişti.