Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), kursiyerlerin aldıkları eğitimleri pekiştirmesi amacıyla farklı etkinliklere imza atıyor.

Bu kapsamda Gölcük KO-MEK Kurs Merkezi’nin fotoğrafçılık kursiyerleri, Yuvacık Barajı’na giderek doğayı fotoğrafladı.Kocaeli’nde beş yıldır ikamet eden Ayşe Nilüfer Öpçün, fotoğrafçılığa hevesi olduğunu belirterek, “Güzel fotoğraf çekmeyi çocukluğumdan beri çok istemiştim. Ablamın bir pilli makinesi vardı. Fakat makineyi ellemek bana yasaktı. Büyükler elleme bozarsın derlerdi. O günlerden içimde kalan bir hevesti fotoğrafçılık. Şimdi kendime profesyonel makine aldım. Sadece makine almak yetmedi. Çünkü çok farklı ayarları olduğu için bunun eğitimini almak gerekiyormuş, onu anladım. Bu yüzden de KO-MEK kurslarına katıldım” dedi. Kursta çok eğlediğini söyleyen Ayşe Öpçün, “KO-MEK kursunda ortam ve arkadaş grubumuz çok güzel. Eğitime başlayalı dört hafta oldu ve çok şey öğrendik. Teorik bilgilerimizi pratik olarak da uygulayabiliyoruz. Burada dış mekan da çekim tekniklerini uyguluyoruz. Çok zevkli, keyifle yapıyoruz” diye konuştu.

Gölcük KO-MEK Kurs Merkezi Fotoğrafçılık kursiyeri Fahriye Çevik de fotoğrafçılık merakının üç yıl öncesine dayandığını söyleyerek, “Fotoğrafçılığa üç sene önce merak sardım. Belgesel içerikli yayınlardaki fotoğraflara hayran kaldığım için kursa katıldım” dedi. Çevik, “Fotoğraf makinemi alalı 7 ay oldu. Profesyonel makine olmasına rağmen otomatik ayarında çekim yapıyordum. Bu da bana ve çevremdeki arkadaşlarıma komik geliyordu. Neyse ki KO-MEK kursuna başladıktan sonra bu komik durum artık ortadan kalktı” ifadelerini kullandı.Yuvacık Barajı çevresinde eşsiz doğayı fotoğraflamanın büyük bir keyif olduğunu belirten KO-MEK Kursiyeri Çevik, “Şuana kadar kursta kısa zamanda çok şey öğrendik. Mesela ışığa göre fotoğraf çekmeyi, hareketli objelerin fotoğrafını çekmeyi ve gece çekim yapmayı öğrendik. Bugün de farklı bir şey yapıp Yuvacık Barajı’na geldik. Buraya gelmeseydik öğrendiğimiz bilgiler aklımızda kalmayacaktı. Bir süre sonra unutacaktık. Buraya gelip pratik yapınca bilgilerimizi pekiştirmiş olduk” diye konuştu.Kocaeli halkına faydalı ve donanımlı eğitim vermeyi amaçlayan KO-MEK kursları, Kocaeli halkının sosyalleşmesini, sosyal uyumluluğun sağlanmasını ve toplumun her kesiminden insanı eşit görerek aynı zamanda sosyal rehabilitasyonun uygulanmasını sağlıyor. KO-MEK verdiği eğitimlerin yanı sıra kursiyerlerinin Kocaeli’yi tanımasını da amaçlıyor.