AKP'de milletvekilliği sürecinde ikinci aşama mülakatlar ile başladı. Kocaeli teşkilatında 73 milletvekili aday adayından 66'sı, başkanlığını AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun yaptığı ve Çiğdem Karaaslan, Hamza Dağ ve Zeyid Aslan'ın bulunduğu komisyon ile mülakata girecek. Figen Ürün evinde geçirdiği kaza dolayısıyla mülakatlara katılamadı. Aday adayları ikişer grup halinde mülakata alınacak. Alfabetik sıralamaya göre mülakata girecek olan aday adaylarında ilk 30 kişilik grup saat 10.00'da içeriye alınacak.İlk grupta komisyon karşısına çıkacak olan isim ise Abdullah Zorlu olacak.
 
İL TEŞKİLATI DA GELDİ
AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdullah Eryarsoy, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Berberoğlu ve İl SKM Başkanı Mehmet Uzunoğlu da 67 milletvekili aday adayına eşlik etti. Sabahın erken saatleriyle birlikte yola çıkan il teşkilatı saat 09.30'da genel merkeze geldi. Aday adayları ise bireysel olarak Ankara'ya geldiler. İl teşkilatı ve aday adayları genel merkez önünde basın mensuplarına fotoğraf çektirdikten sonra kendileri için ayrılan yerde mülakat saatini beklediler.
 
İLK 30 KİŞİ
Ankara'da ilk olarak mülakata girecek aday adayları arasında Abdullah Zorlu, Adnan Kurt, Adnan Şenol, Alaettin Köksal, Ali Uzer, Ayşe Müge Olşen, Bünyamin Doğruer, Can Ak, Can Ünsal Kırat, Cemalettin Kaflı, Ceyhun Yalçın, Cihan Düren, Davut Coşkun Şiviloğlu, Emine Ergül, Ercan Özdemir, Ercüment Şahin, Erkan Aksoy, Erol Özavcı, Eyüp Ayar, Eyüp Karagülle, Gülümser Akkoyunoğlu, Hakan Höbek, Halil İbrahim Keleşoğlu, Halit Çokan, Hasan Aydınlık, Hasan Olgun, Hatice Ayden, Hüseyin Yusuf ve İbrahim Dalğalı yer alıyor.