Çok sayıda başarılı ankete imzasını atan gazeteniz 41havadis.com'un gerçekleştirdiği “Kocaeli'nin En Başarlı Milletvekili'' araştırmasının sonuçlarında çarpıcı sonuçlar ortaya çıkmıştı.

Kocaelilerin verdiği oylarla hangi milletvekilini çalışkan ve başarılı bulduğu anket sonuçları milletvekillerinin karnesine sonrası ''Olası Bir Seçimde AK Parti'de Kimi Milletvekili Olarak Görmek İstersiniz?'' sorusu ile AK Parti içerisinde isimleri Kocaeli halkına sunarak seçmenin hangi adaylara teveccüh gösterdiğini ortaya çıkarmaya çalıştık.

05 Haziran 2020 Cuma günü başlayan anket, 12 Haziran 2020’da sona erdi.

“Olası Bir Seçimde AK Parti'de Kimi Milletvekili Olarak Görmek İstersiniz?” sorusuna ankette oy veren vatandaşlar, ilk on isme sırasıyla şu isimleri yerleştirdi:

Mahmut Civelek

AK Parti’de eski il başkanlarından olan ancak milletvekili adaylığı başta olmak üzere, talip olduğu hiçbir görev için aday gösterilmeyen ve “üzeri çizildi” yorumları yapılan Mahmut Civelek, bir dönem adı yeni kurulacak partililerle anıldı.

AK Parti’nin hiçbir kongresini kaçırman Mahmut Civelek, ankette 4 bin 233 oy ile birinci sırada yer aldı.

Halit Çokan

Siyasi hayatı, lise ve üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı’nda aldığı görevler ile başlayan Halit Çokan, AK Parti Kocaeli İl SKM başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

25 ve 26'ncı dönemlerde 9'uncu sıradan aday olarak gösterilen Cumhurbaşkanı Avukatı Halit Çokan, ankette 4 bin 197 oy ile ikinci sırada yer aldı.

Enver Yıldırım

Yerel seçim döneminde AK Parti'den Dilovası Belediye Başkan aday adayı olan Enver Yıldırım Belediye Başkanlığı seçim sürecinde yapılan birçok farklı gazetenin anketinde ilk sırada yer almıştı. Türkiye Ağrılılar Konfederasyonu Başkanvekili ve birçok STK'da ve spor kulüplerinde üst düzey yönetici olan Enver Yıldırım, ankette 4 bin 171 oy ile üçüncü sırada yer aldı.

İsmail Karaosmanoğlu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun oğlu ve AK Parti Gençlik Kolları eski genel başkanı İsmail Karaosmanoğlu ankette 3 bin 671 oy ile dördüncü sırada yer aldı.

Hakan Höbek

AK Parti 27. dönem Kocaeli 8. sıra milletvekili adayı Gebze Bölgesinin sevilen simalarından Özel Gebze Merkez Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Höbek, 3 bin 454 oy ile beşinci sırada yer aldı.

Faruk Denli

AK Parti'nin Körfez belediye başkan aday adaylarından şimdinin Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün başkan yardımcılıklarına Faruk Denli, 3 bin 132 oy ile altıncı sırada yer aldı.

Ali Osman Gür

AK Parti Çayırova İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden ancak belediye başkan aday adayı olmayan Ali Osman Gür’ün istifası kent gündeminde ciddi yankı uyandırmıştı. Bu istifanın ardında Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'de ikinci kez başkanlık için partisi tarafından aday gösterilmedi. Ali Osman Gür, 2 bin 978 oy ile yedinci sırada yer aldı.

Şevki Demirci

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'de ikinci kez başkanlık için partisi tarafından aday gösterilmedi. AK Parti Kocaeli İl Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraçda edilen Şevki Demirci, 2 bin 312 oy ile sekizinci sırada yer aldı.

Abdullah Eryarsoy

Ak Parti Kocaeli eski il başkanı ve istifasının ardından partililerin aklında hala büyük soru işareti olan Abdullah Eryarsoy, 2 bin 276 oy ile dokuzuncu sırada yer aldı.

Şemsettin Ceyhan

24 Haziran genel seçiminde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan,  bin 945 oy ile onuncu sırada yer aldı.

 

AK Parti'de Kimi Milletvekili Olarak Görmek İstersiniz? anketinde kim ne oy aldı işte sonuçlar tıklayın