AKP İl Başkanlığı’na şimdiden 4 isim talip. Bu isimlerden biri KOTO Başkan Yardımcısı Zihni Yılmaz. Yılmaz, henüz resmi başvuru yapmasa da niyetini kamuoyuna duyurdu. Yılmaz’ın ardından AKP’de uzun yıllardır il yöneticiliği yapan avukat ve İl SKM Başkanı Halit Çokan, il başkan yardımcısı Adem Koç ile kurucu gençlik kolları başkanı ve il yöneticisi Şemsettin Ceyhan resmi başvurularını yaptı.
 
YILMAZ VE ARAÇ MERAK EDİLİYOR
AKP İl Başkanı Mahmut Civelek başvuruları alırken, yeni il başkanının il yönetiminden çıkmasından onur duyacaklarını söyleyerek adeta Zihni Yılmaz ve dışarından aday olacak isimlere mesaj gönderdi. Öte yandan il başkanlığı için başvuruların bu hafta cuma gününe kadar alınacağı öğrenilirken Yılmaz’ın ne zaman resmi başvuru yapacağı henüz bilinmiyor. Ayrıca uzun süredir aday olacağı konuşulan partinin kurucu il yöneticisi İsmail Araç’ın da başvuru yapıp yapmayacağı merak ediliyor.
 
GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK 
AKP’de ilçe kongrelerinde olduğu gibi il başkanlığı kongresinde de tek aday olması bekleniyor. Demokratik bir yarış yerine genel merkezin atadığı il başkanının formaliteden seçilmesini tercih eden AKP’de bu gidişata karşı çıkıp kongrenin çift listeli olmasını sağlayacak güçlü bir isim çıkacak mı merak ediliyor.