AKP'de 10 Ocak'ta Darıca ile başlayacak olan ilçe kadın kolları kongresi öncesinde, 10 ilçenin başkan adayları açıklandı. Darıca, Dilovası, Derince, Başiskele ve İzmit'te mevcut ilçe kadın kolları başkanları ile devam kararı alındı.
 
AKP'de 10 ilçede ilçe kadın kolları başkan adayları açıklandı. AKP il binasında gerçekleşen toplantıya AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, il kadın kolları başkanı Oya Tunçel, il gençlik kolları başkanı Yusuf Akın ve ilçe başkanları katıldı. Toplantıda Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'na Hacer Banu Çürüksuludemir, Gölcük'te Emel Kasapoğlu, Karamürsel'de Nurcan Aydın, Kartepe'de Yasemi Ağra, Körfez'de Sevil Özbek isimleri açıklandı. Darıca'da Hülya Kodek, Dilovası'nda Gülay Artut, Derince'de Züleyha Uslu, Başiskele'de Hacer Çakır ve İzmit'te de Aysel Demirtaş ile devam etme kararı alındığı açıklandı. Başiskele'de yeniden aday gösterilen Hacer Çakır, Umre'de olması sebebiyle toplantıya katılamadı.
 
ÜÇ İLÇE KRİTERE UYMADI
Toplantıda ilk olarak söz alan il kadın kolları başkanı Oya Tunçel, "Üç ilçe başkanımız kriterlere uymadığı için, bir ilçede de kadın kolları başkanı ana kademeye geçti, diğer ilçelerimizde ise kadın kolları başkanları kendi istekleri ve meclis üyesi olduklarından dolayı ayrıldılar. Bu koltuklar hiçbirimizde baki kalmayacaktır. İsimler istişare sonucunda belli oldu. Diğer ilçeler de bu haftasonu belli olacaktır" dedi. İl başkanı Mahmut Civelek ise, il kongresi öncesinde gençlik ve kadın kollarında ilçe kongrelerinin tamamlanacağını söyledi. Civelek, "Sonrasında il başkanlığı kongre ve gençlik ile kadın kollarının il kongrelerini tamamlayacağız. Bugün açıklanan isimlerin ilçelerimize ve partimize hayırlı olmasını istiyorum. Buradaki tablonun diğer partilere de örnek olmasını diliyorum. Görevi devreden başkanlar da burada, devralan da burada. Bizim derdimiz hizmet davasıdır" diye konuştu.
 
 
 
Çayırova - Hacer Banu Çürüksuludemir
Derince - Züleyha Uslu
Gölcük - Emel Kasapoğlu 
Karamürsel - Nurcan Aydın
Kartepe - Yasemi Ağra
Körfez - Sevil Özbek 
Darıca - Hülya Kodek
Dilovası- Gülay Artut
Başiskele - Hacer Çakır
İzmit - Aysel Demirtaş