Ayden aday adaylığı başvurusunu 18 Şubat Çarşamba günü Saat 10.00’da genel merkeze yapacak.
Hatice Ayden’in adaylıkla ilgili açıklaması şöyle;
07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için, Ak Parti Kocaeli milletvekili aday adaylığı başvurumu sizlerle paylaşmak için huzurlarınızda bulunuyorum
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ben Hatice Ayden olarak siyasette hiçbir makam mevkii gözetmeksizin sadece ve sadece bunun bir dava olduğunu inanarak Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın siyasi büyüklerimizin yanında olmak bu davaya sahip çıkmak için güçlü bir Türkiye olmanın adımlarının atıldığı bu kutlu yolda Kocaeli’mize daha iyi hizmet için aday adaylığımı koymuş bulunuyorum.
 
GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ KADROLARIYLA OLUR
 
Bugün yeni bir Türkiye’deyiz. Ulaşımda, sağlıkta, ekonomide, özgürlüklerde, sivil toplumda, eğitimde gerek ülkemizde yapılan ve her biri devrim niteliğinde olan değişimleri ve ilerlemeyi hepimiz biliyoruz. Bunu fark etmek için, zihinlerimizi yoklayarak, yaşadıklarımızı hatırlayarak, eskiye göre bugünümüzü kendi dünyamızda mukayese etmek dahi yeterli olacaktır. 
 
Ancak yapılması gereken daha birçok önemli ve büyük işler olduğunu da biliyoruz. Ülkemiz, son bir asırdır, etnik, dini, ideolojik alanları fitne unsuru haline getirilerek ayaklarına vurulmak istenen prangalardan kurtulacak ve bu topraklar, bütün halkıyla,  vatan ve mukaddesat temelinde buluşarak, milli birlik ve kardeşliğin en güzel örneklerine sahne olacaktır. Yeraltı, yerüstü kaynakları, genç nüfusu, enerji potansiyeli gibi imkânlarını tam kapasiteyle ve verimli şekilde kullanarak daha müreffeh bir toplum oluşacaktır. İthal hükümlere, darbe zihniyetine paralel yapıya değil, hukuka dayalı, insanı ve özgürlükleri önceleyen milletimizin bin yıllık asaletine yakışan yeni bir anayasa yapılacaktır. 
Yine küresel ölçekte dünyamıza baktığımızda son iki asırdır yaşanan sorunların artarak devam ettiğine şahit olmaktayız. Bir tarafta savaşlar, işgal edilen topraklar, parçalanan ülkeler, bitmek bilmeyen gerilimler, yoksulluk, açlık, mülteciler, sağlık sorunları; diğer yanda servetinin ifadesi rakamları zorlayan mutlu azınlıklar… Dahası yaşanan felaketlerin çoğu İslam coğrafyasında cereyan etmektedir. Dünyanın temel sorunlarını çözme iddiasıyla ortaya çıkan ülkelerin ve teşkilatların aslında bu amaca hizmet etmedikleri de apaçık ortadadır. 
Bugün her yönüyle dünyayı yaşanabilir kılacak yegâne imkân, asırlarca büyük medeniyetlere  ev sahipliği yapmış, cihanda adaletin, ahlakın, merhametin teminatı olmuş milletimizde vardır. Yani Büyük ve güçlü Türkiye, yaşanabilir bir dünyanın teminatı olacaktır. 
  Tarih şuuruna ve bilincine sahip, coğrafyasında yaşananların farkında olan,
  Ülkesine ve insanlığa hizmet etmeyi yaratılış gayesi bilen,
  Bütün insanlar için can, mal, akıl, inanç, nesil haklarını dokunulmaz kabul eden,
  Bütün zorlukların ve büyük projelerin üstesinden gelebileceğine dair özgüven sahibi, 
  Şikâyet eden, dedikodu üreten değil, çözüm üreten ve ümit aşılayan,
  Irk, kabile, mezhep-meşrep vb. durumları değil, başarıyı, dürüstlüğü, liyakati öne çıkaran,
  Ülkemizin ve dünyanın temel meselelerini doğru tespit ederek uygulanabilir çözümler üretecek bilgiye, birikime, ahlaka ve fedakârlığa sahip bulunan,
  Sorumlulukları ötelemeden ve başkalarının hukukunu ihlal etmeden özgürlükleri sonuna kadar savunan,
  Siyaseti bir erdem ve ahlak meşgalesi kabul eden,
  Müsait zamanlarda değil, her zaman hukuku, özgürlükleri, adaleti savunan, 
  Fırka-cemaat gibi küçük menfaatlerini ülkesinin menfaatlerine tercih etmeyecek kadar asil,
  Hiçbir kültürü, düşünceyi, anlayışı, dışlamayan ve ötelemeyen, 
Şimdi yeni bir gelecek, daha kalkınmış bir Kocaeli, büyük bir ülke ve yaşanabilir bir dünya her zamankinden daha mümkün olacaktır.
 
BİZİM VARLIK SEBEBİMİZ BİR YAR İÇİN AH ETMEKTİR
Yani bizim yaratılışımız, bu dünyaya geliş sebebimiz makam, mevki, para ya da şöhret elde etmek değildir. Bizim varlık sebebimiz bir yar için ah etmektir, Allah rızası için, milletimizin, ülkemizin ve insanlığın refahı için, huzuru ve mutluluğu için gece gündüz çalışmaktır. Bizim yolumuzu aydınlatan tek ilke budur
Kocaeli’in kalkınması için alın teri dökmektir.
Siz değerli hemşerilerim ve partim beni bu göreve layık görürse sahip olduğumuz tecrübe ile hiç eksilmeyen şevk ve heyecanımızı birleştirerek bu milletin hizmetkârı olmaya devam edeceğim. Köklü tarihimizden aldığım özgüvenle hareket edecek, 12 ilçesi ile beraber Kocaeli’mizin daha da gelişmesi, yeni Türkiye’nin inşası için sadakatle koşacağım. 
Bu süreçte şahsıma ve partime göstermiş olduğunuz ve göstereceğiniz teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum. 
Sözlerimi tamamlarken demokrasi ve kalkınma mücadelesine tarih içinde omuz vermiş, destek olmuş, bugünlere zemin hazırlamış tüm dava adamlarını saygıyla anıyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun.