AKP İl Gençlik Kolları'nın bugün gerçekleştirilen 4.Olağan Kongresi'nde Türk devletlerine ait bayraklar dikkat çekti
 
 
AKP İl Gençlik Kolları, 4'üncü Olağan Kongresi Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda saat 14.00'te başladı. Mevcut il gençlik kolları başkanı Yusuf Akın, yeni il başkanı Şemsettin Ceyhan'ın yönetiminde yer almasıyla yeniden aday gösterilmemişti, kongrede Akın görevini 5 yıldır yardımcılığını yapan Emre Kahraman'a devredecek.
 
 
 
650 DELEGE OY KULLANACAK
 
Kongre öncesinde Amerika'da öldürülen üç Müslüman genç için Seka Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından ise AKP'li gençler kongrenin yapılacağı salona geçti. Kongreye AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın ile Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Recep Seyyar, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ilçe başkanları, ilçe gençlik kolları başkanları katıldı. 650 delegenin oy kullanma hakkı olduğu kongrede 50 kişilik il gençlik kolları yönetimi ve 24 il delegesi belirlenecek.
 
 
 
ERDOĞAN'A ÖZENDİLER
 
Kongre salonu parti bayrakları ile donatılırken, tarihteki büyük Türk devletlerinin bayrakları da yer aldı. Kongrede Göktürk, Avar, Hazar, Uygur, Büyük Hun, Batı Hun, Avrupa Hun, Ak Hun, Büyük Timur, Babür ve Osmanlı İmparatorlukları ile Altınordu Devleti'ne ait bayraklar asıldı. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ziyaretçilerini 16 Türk devletini temsil eden askerlerle karşılaşmıştı. 
 
 
 
 
 
 
 
YUSUF AKIN VEDA ETTİ
 
Gecikmeli olarak başlayan kongrede ilk olarak AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın AKP'li gençleri selamladı. Divan başkanlığına Cengiz Suna getirildi. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından kongreye başlandı. İlk olarak sözü alan Yusuf Akın, "3,5 yıllık kısa süreyi geride bıraktık. Bugün davamızı başka arkadaşlarımıza devretmek için buradayız. Ben bu süre içindeki haklarımı sizlere helal ediyorum, sizler de edin" dedi.