Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Nihat Yıldız dün 7 Haziran seçimleri ile ilgili BBP İl binasında açıklama yaptı. BBP’nin 10 Mart’ta son bulan aday adaylık başvuruları ile ilgili bilgiler verdi.
 
ADAYLAR DETAYLI İNCELENECEK
Milletvekilliği seçimleri için toplam 17 kişinin başvuru yaptığını söyleyen Nihat Yıldız, “Biz il teşkilatı olarak ilçelerimizle birlikte aday adaylarının değerlendirmelerini yapacağız. Temayül yoklamasına gideceğiz kendi içimizde. Daha sonra belirlediğimiz aday adayları yine genel merkeze götüreceğiz. Milletvekili adaylarımızı en ince ayrıntısına kadar değerlendireceğiz. Toplam 17 aday adaylardan 2’si bayan ve 2’si de engelli aday adayımız var. Bayanlarımızdan biri eşi ile birlikte aday adayı oldu” şeklinde konuştu.
 
DESTİCİ GELİYOR
Nisan ayında milletvekili adayları ile sahaya ineceğini söyleyen Yıldız, “Bu hafta sonu genel merkezde toplanacağız. Aday adaylarımızla ilgili raporları Cumartesi günü götüreceğiz. Genel merkezde resmi süreç tamamlanınca adaylarımız netleşecek. Muhtemelen Nisan ayı başlarında adaylarımız ile birlikte sahaya ineceğiz. Cuma günü de saat 16.00’da Genel Başkanımız Mustafa Destici ilimizde olacak. 16.30’da il binamızı açacağız. 18.00’de Türk Ocakları programına katılacağız. Saat 20.00’de de basın mensupları ile MÜSİAD’da buluşacağız” dedi.
 
ADAY ADAYLARI
Serhat Duyar, Mustafa Arha, Ömür Yeşil, Özlem Yıldız, Hasan Yıldız, Ömer Kuzu, Serkan Akyüz, Mustafa Mercan, Osman Ölmez, Engin Kaya, Ercan Keleş, İlhan Polat, Nihat Üstün, Galip İlhaner