CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, haftalık olağan basın toplantısını il binasında gerçekleştirdi. Cengiz Sarıbay yaptığı açıklamada CHP olarak aylık gazete çıkaracaklarını belirterek,  “Bu gazetede il başkanlığımız, 12 ilçe başkanlığımız ve milletvekillerimizle parti üyelerimizin yazısı yer alacak. Halkı parti çalışmaları hakkında bilgilendireceğiz” dedi.  Sarıbay ayrıca İzmit Belediyesi Başkanı İbrahim Bulut'un Twitter üzerinden yaptığı, "Burası Türkiye... Özgür ve emin insanların ülkesi... Hain olmayan herkes, Türkiye'de güvendedir!" açıklamasına ise, "Ben aklını yitirmeyen birinin böyle bir açıklama yapacağına inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

BATI BÖLGESİNDE TOPLANTI
Açıklamalarına Parti’nin yaptığı etkinlikler ile devam eden Sarıbay, “Biliyorsunuz her hafta Cumartesi günleri Gebze'ye gidiyoruz. Gebze'de çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Geçen hafta gittiğimde de Ticaret Odası başkanını ziyaret ettim. Onun dışında esnaflarımızı partililerimizi ziyaret ediyoruz. Ayrıca 'CHP Hafızasını Topluyor' toplantısının bir benzerini, batı bölgesi dediğimiz Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova'da yapacağız. Bu toplantıyı da 4 ilçenin katılımıyla 10 Nisan tarihinde yapacağız” dedi.

GENEL BAŞKANLA GÖRÜŞECEK
CHP’ye yeni bir İl Binası kazandırılmasıyla ilgili konuşan Sarıbay, “Partiyle ilgili bir il binası sorunumuz var. Bu konu hakkında Ankara'ya gidip genel başkanımızla görüşemedik. 18-19-20 Mart tarihinde Antalya'da il başkanları toplantısı var. Orada görüşebileceğimi umuyorum. Genel başkanımızdan bir vaat almamız lazım ki biz burada bir yer bakalım. Önümüzdeki hafta bu konu hakkında inşallah size daha fazla bilgi vereceğim” şeklinde konuştu.

YAKIŞTIRAMADIM
İbrahim Bulut’un Twitter’dan yaptığı, "Burası Türkiye, Özgür ve emin insanların ülkesi. Hain olmayan herkes, Türkiye'de güvendedir" şeklinde ki açıklamasını değerlendiren CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay “Konuyu şimdi sizden duyuyorum. İbrahim Bulut bizim bir avukat olarak bizim meslektaşımızdır. Ben aklını yitirmeyen birinin böyle bir açıklama yapacağına inanmıyorum. Eğer demişse büyük ayıp etmiş. Yakıştıramadım" sözleriyle basın toplantısını sonlandırdı.