Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmeti olan “Deniz Uçağı ile” İzmit-İstanbul seferlerinin ilki sabah gerçekleşti. 18 yolcu kapisiteli “Seabird” isimli deniz uçağı ile  İzmit-İstanbul yolculuğu sadece 22 dakika sürüyor.

SEKAPARK’TA TÖREN

Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde seferlere başlayan Deniz Uçağı Sekapark’taki iskelesinden ilk sefer için hareket etmeden önce mütevazi bir tören yapıldı. Uçağı ilk seferi için uğurlamaya gelenler arasında Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek de vardı.

4 BİLETLİ YOLCU VARDI

Seabird’ün ilk İstanbul seferinde 4 biletli yolcu seyahat etti. Turgut yılmaz, Cengiz Tuncay, Nizamettin Yılmaz ve Stephan Spampinato isimli biletli yolcuların dışında,  Seabird Genel Müdürü  Kürşat Arusan ve 11 misafiri İstanbul’a uçtular.

HERGÜN KARŞILIKLI İKİ SEFER

Seabird hergün sabah saat 08.50 ve  16.15’de İzmit’ten İstanbul’a hareket edecek, Haliç’e inecek. Haliç’ten İzmit’e uçuşlar ise, hergün  08.05 ve 15.230’da  sefer yapılacak. İlk sefer öncesi açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu,  “Verimli olarak devam etmesini diliyorum. Kocaelililer için önemli bir avantajdır. Bu hizmeti özel şirket yapacak. Biz iskeleyi kiraya verdik.” dedi.  Seabird yönetim kurulu başkanı  Kürşat Arusan da  “Bu hizmet özellikle  İstanbul’da günübirlik acil işi olan, gezmeye gidip, zamanını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler için önemli bir avantajdır. Özellikle KOTO ve KSO üyelerinin ilgisini bekliyoruz” dedi.

97-117 TL ARASI

Son derece güvenli olan, İstanbul haliç’e kadar deniz üzerinden uçarak çok güzel bir seyir zevki de yaratan deniz uçağı ile İzmit-İstanbul yolculuğu  97-117 TL arasında değişen bilet fiyatı ile gerçekleşebiliyor. Deniz uçağı şimdilik cumartesi ve Pazar günleri çalışmayacak. Yaz sezonunda haftasonu da  uçuş düşünülebilir.

EN GEÇ PAZARTESİ ADAYLARIMIZ AÇIKLANIR

Sabah Sekapark’taki iskeleden deniz uçağını ilk seferine uğurlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, güncel siyasi konular hakkında da açıklamalar yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, partisinin ilçelerdeki başkan  adaylarının büyük olasılıkla önümüzdeki haftasonuna kadar, en geç pazartesi günü açıklanacağını söyledi.Başkan Karaosmanoğlu, 17 Aralık operasyonununu yapanları Türk halkının sevmediğini de söyledi,  şöyle konuştu:

“- Türkiye’de muhalefet problemi var.Genel merkez muhalefeti  yerele de yansıyor. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen muhalefete ihtiyaç var. Vatandaş bu tür muhalefete inanır. Muhalefet tarzlarını vatandaş tasvip etmediği için  CHP hiçbir zaman iktidar natifi olamadı. İnadına yapılan muhalefet ile iktidar olunmaz. Kocaeli halkı bizden memnun.”

Başkan Karaosmanoğlu,  Bakan değişikliğini de şu sbözlerle değerlendirdi:

“-Nihat Ergün de, Fikri Işık da bizim kardeşlerimizdir. İkisi de çalışkan, 24 ayar altın gibidir. Işık da, Ergün gibi hayırlı hizmetler yapacaktır.”