Kocaeli halkının sağlıklı ilgili aradığı tüm sorulara cevap bulabileceği bir ortam sağlayacak “Sağlık Sokağı” ziyaretçilere uygulamalı öğrenme imkanı da sunacak. 

Neden Sokak?

Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisine bağlı Sağlık Kulübü üyeleri olan ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan doktor adayı gençlerin girişimleriyle organize edilen programın sokakta yapılmasının en büyük sebebi ise yerinde görmenin iyi öğrenme yöntemi olması. Dünya Sağlık Örgütü’nün üzerinde durduğu konuları yaygınlaştırmak amacıyla her yaştan her kesimden kitleye ulaşılabilecek sokaktaki iyilik, sağlık ve güzellik ortamının arttırılması da etkinliğin diğer bir nedeni olarak gösterilebilir. 

Sokakta Neler Var?

Oluşturulan uzman ekip tarafından boy, kilo, bel çevresi, tansiyon, Co, vücut yağ-sıvı oranı ölçümlerinin yapılacağı etkinlikte kanser tarama, ağız ve diş sağlığı ve sağlıklı beslenme araçları da hazır bulunacak. Bunların yanı sıra ayrıca obezite-sağlıklı beslenme, hipertansiyon, diyabet, sigara ile mücadele, 112 acil, organ bağışı, akılcı ilaç kullanımı, astım-koah, kanser, el yıkama-hijyen kuralları konularında bilgilerin verileceği standlar yer alacak. Program kapsamında sağlıklı yemek tarifleri, taze meyve-süt ikramı, çocuklara yönelik fiziksel aktiviteler, masa teniz, voleybol, jimnastik gibi çeşitli spor faaliyetleri de gerçekleştirilecek.

12:00-20:00 saatleri arasında İzmit halkına hizmet verilecek etkinliğin ilk günü olan 14 Mayıs 15:00’da Mehteran Takımı gösterisi yapılacak. 15 Mayıs 16:00’da ise Kent Konseyi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi’nin bir gösterisi olacak. 

Dayanışmayı artıracak grup egsersizleri, sosyal etkinlikler, müzik, oyunlar ve sürpriz hediyelerin olacağı Sağlık Sokağı’na tüm Kocaeli davetlidir.