Ali Korkmaz’ın tek aday olduğu kongreye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Gelecek Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, ilçe belediye başkanları, oy kullanan kamu kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurul ve birlik temsilcileri, oda ve vakıf temsilcileri, ilçe kent konseyi temsilcileri, muhtarlar, dernek ve STK temsilcileri katıldı.

GÖREVE GELECEK ARKADAŞLAR KENTİN DOKUSUNU BİLİYOR

Kocaeli Kent Konseyi mevcut Başkanı Adnan Uyar: “Görev yaptığım teşkilatımızın genel başkanının selamını getirdi. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Sendikacı kimliğimle başkanıma teşekkür ediyorum. Çalışanların hakkını verdiği için ve çalışanları mağdur etmediğiniz için teşekkür ediyorum. Gelecek arkadaşlarımızı bu şehrin dokusunu bilen arkadaşlar. “ şeklinde konuştu.

GÖNÜLLÜ KATILIM İLE POZİTİF AYRIMCILIK SAĞLANABİLİR

Kongrede konuşan Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın: “Kent Konseyi dediğimiz şey nedir nasıl bir yere oturur ondan bahsetmek istiyorum. Kanun bize bütçeyi Kent Konseyi’ne aktarmak gerektiğini söylüyor. Bazı konularda Büyükşehir meclisi, bazılarında belediye başkanı, bazı konularda ise ilçe başkanı yetkili kılınmış. Kanunda yetkiler belli ama kanun ayrıca Kent Konseyi gibi, STK’lar gibi kurumlara danışın diyor. Kent Konseyi’nin asıl amacı ortak aklın ete kemiğe bürüneceği yerdir. İl Özel İdarelerin ve belediyelerin yönetimine gönüllü katılım diye bir uygulama var. Gönüllüler ile bu kentte pozitif ayrımcılık gösterilmesi gereken gruplara ilişkin sayısız proje yapılabilir.” İfadelerini kullandı.

AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kongrede konuşan Kocaeli Kent Konseyi Yeni Başkanı Ali Korkmaz: “ Bizleri bu göreve layık gören, çok değerli delegasyona; Şehrimizin gelişmesi, güzelleşmesi için çaba gösteren kentimizin dinamiklerine özellikle teşekkür etmek isterim. Bir teşekkürü de Kocaeli için ben de varım diyen, her birinin ayni bir başarı hikayesi olan Yönetim Kurulumuzun birbirinden değerli üyelerine sunmak istiyorum.
Kocaeli Kent Konseyi 2008 yılında yaptığı ilk Genel Kurul'un ardından bugüne kadar, Dünyadaki diğer örnekleri gibi, şehrimizin vizyonu ve aidiyet duygusunu geliştirirken, Hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, şeffaflık, hesap sorma ve hesap verme, yerinden yönetim ilkelerini benimseyerek çok önemli işlere imza attı. Bu vesile ile kuruluşundan bugüne kadar şehrimiz için çok önemli bir misyona sahip, bu çatı altında görev yapmış tüm başkan ve yöneticilere, gönül elçilerine şehrimiz adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

BİRLİKTE OLACAĞIZ

Şimdi bizler de bu şemsiye altında, kadın, gençlik, engelli, emekli meclisleri ve çeşitli çalışma gruplarımızla, Belediyeler ve diğer yerel paydaşlarla, şehrimiz için ortak aklın oluşturulmasını sağlayarak, yeni bir soluk ve heyecanla çok kıymetli yönetim kurulu Üyelerimizle bu bayrağı devralıyoruz, En geniş kitlelere ulaşmak için herkesin desteğine ve sahiplenmesine ihtiyacımız var. Kocaeli Kent Konseyi olarak her görüşü dinleyip, şehrimiz için, Ülkemiz için, yol gösterici olmaya çalışacağız. Kocaeli Valiliği, Belediyelerimiz, Üniversitelerimiz, Sendikalarımız, Meslek Kuruluşlarımız, Siyasi partilerimiz, Mahalle Muhtarlarımız, kısaca kentimizin tüm bileşenleriyle birlikte olacağız.

HERKESİ DİNLEMEYE HAZIRIZ

En önemlisi Şehrim iÇin bir fikrim var diyen herkesi, eleştirisi, önerisi, düşüncesi, projesi, çözümü olan değerli hemşehrilerimizi de can kulağıyla dinlemeye hazırız. Bu şehir hepimizin diyerek yola çıkıyoruz, Farklı ve üretken bir döneme imza atmak istiyoruz, Şimdiden destek olan herkese teşekkür ederek, kongremizin tekrar şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Ali Korkmaz- Başkan
Gültekin Görüm- Genel Sekreter
Enver Düz- Kocaeli Valiliği ETÜT ve Proje Müdürü
Sadık Uysal- KBB Genel Sekreter Yardımcısı
Prof. Dr. Ercüment Çiftçi- KOÜ Rektör Yardımcısı
Prof. Numan Akdoğan- GTÜ Öğretim Üyesi
AV. Selam Yaray- Baro Yönetim Kurulu Üyesi
Necmi Bulut- KOTO Yönetim Kurulu Başkanı
Filiz Akkaş- KSO Meclis üyesi
Mustafa Çöpoğlu- MARKA Genel Sekreteri
Kahraman Bulut- İMO Başkanı
Yusuf Karaaslan- İzmit Ziraat Odası Başkanı
Faruk Demir- Kocaeli Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi Kooperatif Başkanı
Ali Bostan – TEK Gıda İş Şube Başkanı
Alpay Hacıoğlu- Emlakçılar Odası Başkanı
Mustafa Akdoğan- Kadıköy Mahalle Muhtarı
Ali Ekber İncesu- Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şube Başkanı
Ömer Yağız- ERGAZ A.Ş
Ulaş Erenkaya- Kocaeli Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu üyesi
Oya Tuncel- Kızılay Gebze Şube Başkanı
Selçuk Çakır- Kocaeli Atlı Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi
Doç. Alper Gültekin - Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Nesrin Atar- ÇÖLYAK ve PKU Yasam derneği
Mehmet Başaran- Kocaeli Gebzeliler Dernek Başkanı