Özellikle Delta ve Mu gibi varyantların toplumda baskın hale gelmesiyle yayılımı hızlanan Koronavirüs salgını, Kocaeli'de son derece yoğun durumda.

Geçtiğimiz haftalardan bu yana sürekli artış eğilimi gösteren Koronavirüs salgını, yoğunluk haritasına da yansıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz gün açıkladığı haftalık 100 binde vaka oranlarında da artış yaşandı. Bakan Koca'nın açıkladığı tabloya göre, Kocaeli'de 11 Eylül - 17 Eylül tarihleri arasındaki haftalık yüz binde vaka oranları 260.91 olarak açıklanırken, devamında ise 18 Eylül – 24 Eylül'de 339.06'ya ve son olarak açıklanan ve 25 Eylül-1 Ekim tablosunda da 374,86’ya yükseldi. Bir önceki haftaya göre yüzde 35,8 artan Koronavirüs yoğunluğu "Hayat Eve Sığar" uygulamasından erişilebilen yoğunluk haritasında da kolaylıkla gözlemlenebiliyor.

Son iki haftadan bu yana vaka yoğunluğunda ciddi artışın yaşandığı ilimizde bütün ilçelerde artış gözlemlenmesinin yanı sıra İzmit, Derince, Gölcük, Başiskele, Kartepe, Çayırova, Darıca ve Dilovası olmak üzere 8 ilçede baskın şekilde artış gözlemlendi.Açıklanan rakamlara göre ilimizde haftalık vaka sayısı yaklaşık 7 bin 490, seyrederken günlük ortalama vaka sayısı ise 1070 kişi.