Kocaeli Koz isimli internet haber sitesi, zirve yarışında geçtiğimiz haftalarda birinci sıraya oturduğunu iddia etmişti. Haberin gerçeği yasıtmadığı Gebze kamuoyunda son günlerin konuşulan konulardan biri haline geldi.

Birincilik koltuğuna oturduğunu iddia eden ve bununla yetinmeyen Koz, en yakın rakibine de yüzlerce fark attığını ‘’Zirvenin Tek Sahibi’’ başlığı ile kamuoyuna duyurmuştu.

Alexa.com’un verilerine göre Türkiye'de yayın yapan 3 milyon internet sitesi arasında 998. sıraya erişen Kocaeli Koz'un aslında Kocaeli’nin en çok tıklanan haber sitesi olmağını, itibarını iade etmek gerekirse bölgemizde en çok tıklanan haber sitesinin, Kocaeli’nin batı yakası Gebze’de faaliyet gösteren mikrofon.com.tr olduğu öğrenildi.

Mikrofon'un Alexa verilerine göre Türkiye sıralamasında 479. Sırayla Kocaeli’nin en çok tıklanan haber sitesi ünvanını 2016’nın son çeyreğinden günümüze kadar taşımakda olduğunu belgeledik.

Kocaeli Koz'un esas aldığı değerler doğrultusunda Mikrofon.com.tr'nin bulunduğu noktada kendilerini var gibi göstermeleri ayıplandı. Koz'un hatasını kabul ederek haberde düzeltme yapıp yapmayacağını ise merak konusu haline geldi.