Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti önümüzdeki hafta masaya oturacak. Sarı basın kartlı gazetecilere Kent Kart verilmesi görüşülecek
 
Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma hakkı bulunan sarı basın kartı sahibi gazetecilere, ücretsiz geçiş sağlayan Kent Kart verileceğini duyurdu. Kurt, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ile Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası yetkilileri arasında önümüzdeki hafta konuyla ilgili toplantı yapılacağını açıkladı. Kurt, toplantının ardından cemiyet ile ortak açıklama yapacaklarını ve sarı basın kartı sahibi gazetecilere ücretsiz kent kart verileceğini kaydetti. Mevcut uygulamada, sarı basın kartı sahibi gazeteciler toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabiliyor ancak zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyordu.
 
YAKIT DESTEĞİ BEKLİYORUZ
Mustafa Kurt, otobüs ve minibüsçülerin ücretsiz veya indirimli taşıdığı yolcular için akaryakıt desteği alması gerektiğini belirterek, “Uygulama için kanuna ihtiyaç var. Otobüs ve minibüsçüler olarak Meclis’ten bu konuda kanun çıkmasını bekliyoruz. Bu konuda girişimlerde bulunacağız” dedi.