Kocaeli Şehir Hastanesinin hasta kabulüne başladığı günden bu yana Uz. Dr. Aziz Çardak vekaleten başhekimlik yapıyordu. Şehir Hastanesinin yeni başhekimi İstanbul Sancaktepe’de bulunan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde görev yapan Prof. Dr. Murat Uğur oldu. Prof. Uğur’un ilimize ne zaman gelerek yeni görevine başlayacağı ise henüz bilinmiyor.

PROF. DR. MURAT UĞUR KİMDİR?
10 Kasım 1977 Almanya doğumlu. 2001 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde tamamladı. Tıpta uzmanlık tezinin konusu, 'Mitral Kapak Replasmanında Total Leaflet Korumanın Sol Ventrikül Fonksiyonu Üzerine Etkisi' üzerinedir. Meslek hayatına Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Jandarma Arama Kurtarma Taburunda pratisyen hekim olarak başladı. GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde yardımcı doçent,

 

SBÜ Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yardımcı doçent,

Aynı hastanede doçent olarak görev aldı.

SBÜ Sancaktepe Şehit Profesör Doktor İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde çalışıyor. Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği, Fleboloji Derneği ve Minimal İnvaziv ve Robotik Kalp Damar Cerrahisi Derneği üyesi. Prof. Dr. Uğur’un ulusal ve uluslararası alanda birçok yayını bulunuyor.