Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Kocaeli Büyükşehir belediyesinin iş birliği ve 15 üniversitesinin paydaşlığında 26-27 Şubat tarihlerinde Kocaeli Kongre merkezinde gerçekleşecek MARMARAKAF’ın tanıtım lansmanı 25 Ocak 2024 Perşembe günü saat 10.00’da Gebze Happy Inn Otelde gerçekleşecek.
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, İnsan Kaynakları Yardımlaşma Derneği Başkanı Ayşenur Aydın Gümrükçü, İşkur Kocaeli ve Gebze temsilcileri, Organize Sanayi Bölgelerinin temsilcileri, İKDAY Üyeleri, İnsan kaynakları firmalarının temsilcileri ile basın mensuplarının katılacağı MARMARAKAF Gebze lansmanında projenin detayları ile ilgili katılımcılara bilgi verilecek.
Türkiye’nin en büyük kariyer fuarı olarak kabul edilen ve 26-27 Şubat tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan MARMARAKAF’ta öğrenci ve mezunlar ile iş dünyasını bir araya getirmenin yanı sıra iş dünyasına farklı fırsatlarında sunulması hedefleniyor.


Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi ve İKDAY Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Alaşar, MARMARAKAF ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’nin en büyük sanayi şehri olan Kocaeli’de 100 bin kişinin ziyaret etmesi planlanan kariyer fuarında iş dünyasına sunulacak fırsatlar hakkında bilgiler verdi.


Alaşar, açıklamasında şu sözlere yer verdi:


“ KOÜ’nün ev sahipliğinde katkı sağlayan ve paydaş olan kurum ve kuruluşların katılımı ile Türkiye’nin en büyük kariyer fuarını gerçekleştireceğiz. Bu fuarda iş dünyasının temsilcileri, insan kaynakları firmalarının temsilcileri ile öğrencileri e mezunları buluşturmakla sınırlı kalmamayı hedefliyoruz. Firmalarımızı, stratejik hedeflerine ulaştıracak genç, yenilikçi ve dinamik insan kaynağı ile buluşturacağız. Bunun yanında nitelikli iş gücünden oluşan insan kaynağı ile bir araya gelerek geleceğe yönelik veri havuzu oluşturulmasına aracılık edeceğiz. Ülkemizin saygın firmaları ile bir araya gelerek iş ağlarının geliştirilmesini, yeni iş fikirleri ile karşılıklı iş birliğini arttırmayı hedefliyoruz. Markaların, ürün, hizmet ve buluşlarını fuarımızı ziyaret edecek 100 bin ziyaretçimizle tanıştırmayı planlıyoruz.

Ulusal ve yerel medya platformlarında firmaların tanıtımlarını gerçekleştirerek hedef kitlenizde bilinirliği arttırmayı hedefliyoruz.
Ayrıca bir yıl süre ile MARMARAKAF Metaverse deneyiminden faydalanarak firmalarımızın, markalarımızın bu platform aracılığı ile nitelikli iş gücü ile buluşmalarını sağlayacağız.

Çok verimli geçmesini umduğumuz MARMARAKAF’ın iş dünyamızın en önemli ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün temini konusunda Türkiye’nin üretenlerine, ekonomimize katma değer üreten sanayicimize ve iş dünyamıza benzersiz olanaklar sunmasını sağlamayı hedefliyoruz. Tüm bölge medyasının da ulusal ölçekte Türkiye’nin en büyük kariyer fuarı olan bu projenin kamuoyuna duyurulması konusunda destek ve katkılarını umuyor ve bekliyoruz” dedi. 26-27 Şubat tarihlerinde Kocaeli Kongre merkezinde gerçekleşecek MARMARAKAF’a katılmak, ayrıntılı bilgi almak için www.marmarakaf.kocaeli.edu.tr adresini ziyaret edebilir, tüm sosyal medya platformlarından MARMARA KARİYER FUARI ile ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz.