8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün arefesinde Kocaeli Üniversitesi'ndeki öğrenciler, kadına şiddet, tecavüz olaylarına dikkat çekmek için etkili bir eylem gerçekleştirdiler. Görsellerle çok daha etkin geçen eyleme Kadın Emeği Kolektifi ile HDP’li kadınlar da destek verdi. Kadınlar, Umuttepe’yi iktidar karşıtı sloganlarla inlettiler.

Rektörlük binası önünde toplanan grup, Sosyal Hizmetler binasına kadar slogan atarak yürüdü. Kadınlar, öğrenciler ellerindeki kartonlarla da ilginç mesajlar verdi. Özel Güvenlik görevlileri geniş önlem alırken, eylem sırasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.

“KADININ YAŞAM ALANI DARALTILIYOR”

Küçük bir oyun da sergileyen grup ardına HDP’den Fulya Turan, Kürtçe olarak yaptı. Daha sonra grup adına Türkçe açıklamayı ise, Sezen Aksu gerçekleştirdi. İktidar politikalarına da yüklenen Aksu, “İktidarı boyunca geri politikalarıyla kadını ev içine hapsetmeye çalışan AKP, üniversite öğrencilerini faizsiz kredi kampanyalarıyla evliliğe teşvik ediyor. Kadına yönelik şiddete yaptırımlar sağlamak yerine, boşanmaları engellemeye çalışarak kadın cinayetlerine sebep oluyor. Mini etek giyen kadına tacizi meşru gösteren, tecavüz davalarını iş yükü olarak gören erkek yargısı, kadınların yaşam alanlarını daraltıyor.” dedi. Aksu., kadınların seslerini yükseltmesini 8 Mart Kadınlar Günü’nde meydanlara çıkmasını istedi.