İzmit Belediyesi, daha önce kentin çeşitli yerlerine açtığı, binlerce kişinin her sabah bedava sıcak ve leziz çorba içtiği çorba çeşmelerinin sayısını arttırıyor. İzmit Belediyesi tarafından  Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesinde de çorba çeşmesi açıldı. Çorba Çeşmesi, pek çok öğrenci için memnunlukla karşılanırken, bir grup öğrenci ise Başkan Doğan’ı ve AKP’yi protesto etti.

 

İzmit Belediyesinin Umuttepe Eğitim Fakültesi yanında açtığı çorba çeşmesi, diğer çorba çeşmeleri gibi sabah 07.30-09.30 saatleri arasında hizmet verecek. Haftanın 5 günü çorba çeşmesinden Ezogelin, Mercimek ve Yaşla çorbası ikram edilecek.

Umuttepe’deki çorba çeşmesinin açılışına katılan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, bugüne kadar 5 çorba çeşmesinden 1 milyon 250 bin kişinin yararlandığını hatırlatarak, “Biz sosyal, çağdaş, yeni nesil belediyecilik örnekleri veriyoruz. Gençlere yönelik çok farklı projeleri hayata geçirdik. Gençlere büyük önem veriyoruz” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesindeki çorba çeşmesinin açılışında bir grup öğrenci İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve AKP aleyhine slogan attı. Protestocu öğrenciler özel güvenlik tarafından uzaklaştırıldı.