Kocaeli il Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 24 Kasım 2015 tarihli karar ile kapatılarak 8 Ocak günü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü faaliyete geçirildi. Başarılı operasyonlara imza atarak uyuşturucu madde ile mücadele de ülke genelinde adından söz ettiren Narkotik Suçlar Büro Amirliği alınan bu karar ile artık Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile her alanda hizmet verecek.

 
NARKOTİMLER GÖREVDE
Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü içerisinde bulunan Narkotim ekipleri sadece operasyonlara yönelik değil sokaklarda da faaliyet gösterecek. Narkotim ekipleri sokak satıcılarına göz açtırmayacak. Narkotimlerle, okul ve gençlerin sosyal yaşam alanlarının çevresi ile riskli bölge, mahalle ve sokaklarda uyuşturucu maddelerinin satışının engellenmesi ile uyuşturucu kullanan gençlere psikolojik ve sosyal destek sağlanarak soruna etkin ve kalıcı çözümler bulunması hedefleniyor.
 
İLK GÜN OPERASYON
8 Ocak günü resmi olarak hizmete başlayan Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü kurulduğu gün başarılı bir operasyona imza attı. Edinilen bilgilere göre alınan istihbari çalışmalar üzerine Uyuşturucu Madde Nakli ve Ticareti yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Doğu illerinden temin edildiği öğrenilen uyuşturucu maddenin bir minibüs ile batı illerine görüleceği bilgisi üzerine ekipler aracı takibe aldı. Durdurulan araçta yapılan aramada 59.700 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.