15 Temmuz 2016’da TSK içinde yuvalanmış FETÖ’nün subayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için darbe girişimi yapmıştı. Milletin meydanları doldurarak püskürttüğü darbe girişiminde tam 251 şehit vermiştik.

DARBECİLER LANETLENDİ

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar meydanlara koştu. 15 Temmuz Milli Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Büyükşehir Belediyesinin Milli İrade Meydanında düzenlediği Duayla Nöbet Vakti programında 15 Temmuz şehitleri anıldı ve darbeciler lanetlendi.

HERKES BİLİYOR

Programda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz şunları söyledi:
“Din kisvesi altında ne kadar kutsalımız varsa hoca, abi abla Allah kitap diyerek, bir türlü sinsi kılıfa girdiler. Her iki kişinin bir imamı, hücresel bir yapılanma kurdular. Bunların açıkça istihbarat tarafından yönetildiğini bu meydanlarda herkes bilir.

DERS ÇIKARMAMIZ LAZIM

Bizim buradan ders çıkarmamız lazım. Yoksa tarihi konuşuruz. Önemli olan şey şu bu geceyi unutturmayacağız. Unutursak tekrar ederler. Birlik ve beraberliğimizi perçinlemeliyiz. Ben o zaman Muş valisiydim. Görev yaptığım iki tane kurmay albaya ulaşamadım. Beyefendiler benim telefonumu açmadılar.

İŞGALE GELDİLER

Benim konağın önünde binlerce Muşlu vardı. Bayrağımıza, şerefimize vurgu yaptık ve bu yönde konuştuk. Bunların Türkiye’yi işgal etmeye geldiğini söyledik.

KENDİ PAPAZLARININ SÖZLERİ

Çocuklarımıza dinimizi öğretelim. 28 Şubat olmasaydı 15 Temmuz olmazdı. Çünkü 28 Şubat din eğitiminin önüne engel olmuştur. Dikkat ederseniz hiçbir FETÖ’cü doğru düzgün Kuran okuyamaz. Ayet konuşamazlar. Sadece kendi papazlarının sözlerini okurlar.

DİN EĞİTİMİNİ VERİN

Bizim önce Kur’an’a sonra sünnete sonra diğer kaynaklara bakılır. Ama siz bunları yok sayıp en alttan başlarsanız olmaz. İster dindar olun ister olmayan, çocuklarınıza asgari din eğitimini verin. Biz bunun için mücadele ediyoruz.

BEZİRGANLAR

Bunları yapmazsak yarın bir hokkabaz yine çıkacaktır. İnsanlara aklınızı kiraya vermeyin diyoruz. Sorgulayın. Çünkü müslüman sorgular. Sorgulamazsak bu bezirganlar insanlarımızı kandırır.”