Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, geçtiğimiz cumartesi günü kentimizde düzenlenen bir törende dikkat çeken ifadeler kullanan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Devletin bugünkü tanımı laiklik olsa da biz laikliği yanlış anlıyoruz. Bu ülkede ket çelik fanus devletin ideolojisi İslam’dır. Lozan’a bakarsanız Lozan da aynıdır. Bir daha söylüyorum: Atatürk’ü de anlamayanlar var bu ülkede devleti de. Bu ülkede azınlıklar sadece ve sadece gayrimüslimlerdir” ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz'un bu sözlerinden Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl’den eleştiri geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan ADD Şube Başkanı Taylan Bingöl, Vali Yavuz hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da bildirerek şunları söyledi:

“Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un 24 Haziran Cuma günü Valilik binasında haddini aşan ve anayasamızın değişmez maddelerine aykırı skandal cümleleri sebebi ile; Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu olarak 29 Haziran Çarşamba günü saat 13.30'da Kocaeli Adliyesi önünde olacağız. Basın açıklaması yapacağız. Kentin ve ülkenin asıl sorunu bu tip dinci yapılanmalardır. Yapay gündemler ile siyaset yapmıyoruz. Cumhuriyet devrimlerini koruyoruz. Tavrımız net! Türkiye Laiktir! Laik Kalacak!”