Coronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart’ta faaliyetlerine ara verilen Berberler, kuaförler ve güzellik salonları işletmecileri ve çalışanları zor günler geçiriyor.

Kocaeli’de yaklaşık 3 bini bulan işletmeler devletten nakdi destek bekliyor.

Dünyada ve ülkemizde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Coronavirüs nedeniyle alınan tedbirler arttırıldı.

Birçok farklı alanda tedbirler alınırken, işletmelerin faaliyetleri de durduruldu.

Virüsün yayılmasını engellemek amacıyla 21 Mart’ta yayınlanan genelgede berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının da faaliyetlerine son verildi.

Berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının 18 gündür kapanması nedeniyle hem işletme sahipleri hem de çalışanlar geçim zorluğu yaşıyor.

Kocaeli’de yaklaşık 3 bini bulan berber, kuaför ve güzellik merkezi, en az 2 çalışan düşünüldüğünde 6 bin civarı çalışan mağdur durumda.

Devlet yetkilileri tarafından 6 ay ertelemeli kredi desteği sağlanırken, işletmeciler ve çalışanlar geçimlerini sağlayacak yöntem arayışında.

Bir diğer yandan kuaför, berber ve güzellik merkezlerine ürün tedariği sağlayan firmalar da işletmelerin kapalı olması nedeniyle geçim zorluğu yaşıyor.

Berber ve kuaförler çalışmaya ne zaman başlayacak?

İçşler Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında  berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı almıştı.

Vatandaşlar, berber ve kuaförlerin tekrar ne zaman açılacağını yoğun olarak araştırıyor.

Peki Nisan ayında kuaförler ve berberler açılacak mı?

Berberlerin ve kuaförlerin faaliyetlerinin durdurulmasının ardıdından iş yerlerinin tekrar ne zaman açılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kuaför, berber, güzellik salonu gibi işletmelerin ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor.