Batıyakası Haber tarafından organize edilen; son üç yıldır, 2 yıl Darıca'da, 1 yıl Çayırova'da yapılan En'ler yarışması bu yıl Batıyakasını kapsayacak şekilde yapılıyor.

Üç yıldır başarı ile bu işin organizasyonunu üstlenen Batıyakası Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kömürcü basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Kömürcü; " Amacımız bölgeye değer katan ve emekçi arkadaşlarımızı, dostlarımızı onure etmek adına yaptığımız bir organizasyondur. Burada ana amaç işletmelerimiz açısından ve bölgemize hizmet eden kurumların reklamının olmasıdır. 
19 Katagoriden oluşan www.bolgeninenleri.com adresinde bulunan herkes ayrı bir değerdir. Katagoriler istişareler sonrası belirlenerek yapılmış, yapılan katagorilerde yaklaşık bir ay boyunca internet üzerinden oylama yapılarak  20 Ekim 2017 günü oylamayı kapatıp, 30 Ekim 2017 Pazartesi akşamı Darıca Adnan Menderes Kültür salonunda ödül töreni yapılacaktır.
Katagorilerde birinci çıkanların yanı sıra bölgemize değer katan isimleri de o akşam orada onure edeceğiz. 
Her gün bir sefere mahsus olmak üzere oy kullanabileceğimiz bu tatlı yarışta olan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Umarım bu organizasyonu yapma amacımız neticesine ulaşarak, sonuca varırız. 
Gecemizin sunuculuğunu yapacak olan ve organizasyonun içerisinde bulunan Çiler Boylu hamfendi'ye; görüntü, efek ve programın yapılacağı gün fotoğraf, kamera giibi tüm sorumlulukları üstlenen Rüyam Organizasyon Bülent Taner'e, yardıma ihtiyacımız olduğu an her an yanımda olan Meyzen Serhad Özer'e teşekkür ediyorum.
Organizasyonumuzun oluşmasında destekleri olan işadamlarımızdan ARF Grup Arif Gülen, Darıca Park AVM Abdullah Örs ve Hayat Tıp Merkezi Veysel Saltaş beye ayrıca teşekkür ediyorum.
Amacımızın tatlı bir heyecan ile bölgemizin değerlerini onure etmek adına yaptığımız organizasyonu en iyi şekilde sonlandırmak ümidi ile; katagori içinde yer alan ve oy kullanan tüm vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.