Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Timi, trafiğin olmadığı gece yarısını fırsat bilerek İzmit Ömer Türkçakal Bulvarında bulunan 15 Temmuz Köprülü Kavşağında asfaltlama yaptı. Gece geç saatlerde yol trafiğe kapatılarak üç saat gibi kısa bir sürede deforme olmuş eski asfalt trimer kazısı ile kazındı. Bozulan eski asfaltın kazınması sonrası 50 ton asfalt serimi gerçekleştirildi.

 

50 TON ASFALT SERİLDİ

Trafiğin yoğun olduğu Ömer Türkçakal Bulvarı 15 Temmuz Köprülü Kavşağında asfalt yenileme çalışması trafik akışına engel olmamak için gece yarısı yapıldı. Eski deforme olmuş 60 ton asfalt kazınarak alındı. Ardından ekiplerce 50 ton asfalt serimi yapıldı. Köprülü kavşağın giriş ve çıkışındaki ek yerlerine de yalıtım malzemesi döküldü. Gece yarısı asfalt serim çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Timi yine trafiğin olmadığı gece yarısında İzmit Carrefour Adalet Köprüsü altındaki yan yolda yenileme asfalt serim çalışması yapacak. Yolu trafiğe kapatarak kısa süre içerisinde yolda yenileme yapan Yol Bakım Timi, kent genelinde yol konforu ve güvenliğini arttıracak üstyapı çalışmalarını sürdürüyor.

 

1 KİLOMETRE ASFALTIN MALİYETİ NE KADAR?

1 km asfalt kaç TL?  Yollara dökülen asfalt ve astar gibi malzemelerin pahalı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “1 kilometre asfaltın maliyeti 250 bin lira

Asfalt neden oluşur?

asfalt ile ilgili görsel sonucu Ana olarak bir hidrokarbon olan asfaltın, kimyasal bileşimi oldukça karışık ve değişken olup, petrolün destilasyonundan veya doğal yataklardan elde edilir. Bugün yaygın olarak kullanılan asfalt, petrolün rafinasyonundan elde edilen yan üründür. Maden kömürünün damıtılması aşamasında elde edilen siyah madde zifttir.

1 ton asfalt kaç metrekare?

Dökme asfalt ise 0,435 metreküp, mastik asfalt ise 0,500 metreküp eder.

Asfalt içeriği nedir?

Üst yapı malzemesi olarak kullanılan asfalt; mineral, iri ve ince agrega ile yapışkan özelliğe sahip bitümlü bağlayıcı karışımıdır. Bitümlü bağlayıcı içeriği tipik olarak karışıma ve uygulamaya bağlı olarak %3 ile %7 oranında değişmektedir.

Asfalt neden yazın yapılır?

Soğuk havalarda yapılan asfalt dökümünde toleranslar azaldığı için silindirler finişerleri takip etmelidir. Finişerin arkasından hızlı bir şekilde silindirler sıkıştırma işlemine başlamalıdır. Tüm bu şartlar göz önüne alındığında asfalt dökümü için en uygun mevsim yaz mevsimi denilebilir.

Asfalt niye sıcak dökülür?

Sıvıların viskozitesi azaldıkça akış hızlarıartar. Bu nedenle sıcak asfalt yola daha kolay yayılır. Sıcaklık arttıkça moleküller arası çekim kuvvetleri azaldığından sıvıların viskozitesi azalır, akışkanlığı artar