Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşılan, Kocaeli Coronavirüs haritasında ilçelerin durumu gözler önüne serildi.

11 ilçede virüse rastlanırken bazı ilçelerde virüsün durumu tüm dikkatleri üzerine çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Coronavirüs nedeniyle dün yaptığı açıklamada Körfez ilçesine vurgu yapması dikkat çekerken, Kocaeli’nin Coronavirüs haritası da dünkü toplantıda paylaşıldı.

Yayınlanan haritaya göre Gebze, Darıca, Çayırova, Körfez, Derince, İzmit’te durumu orta ağır olan vakalara rastlanırken, 11 ilçede de virüs tespit edilmesi dikkat çekti.

 

GEBZE
Yayınlanan haritaya göre Gebze'de en çok virüsün görüldüğü yer.

Test sonucu pozitif çıkmış ancak herhangi bir şikayeti olmayan bu nedenle evde izole edilen vatandaş yoğunluktayken, bu yoğunluğu durumu orta ağır olduğu için hastanede olanlar izliyor. Durumu ciddi olan vatandaşlar da var.

DARICA
Darıca'da da Coronavirüs test sonucu pozitif çıkan vatandaş sayısı dikkatleri üzerine çekti. Durumu orta ağır olan ve hastanede tedavi gören vatandaş da yoğunlukta.  Evde izlenen vaka sayısı da göze çarpıyor.  Durumu ciddi olan çok sayıda vatandaş da var.

ÇAYIROVA
Çayırova’da test sonucu pozitif çıkan ancak evde izole edilen vaka sayısı diğer vaka çeşitlerine göre fazla. Çayırovada durumu ciddi olan vatandaşlar diğer ilçelere göre daha iyi durumda olduğu gözlemlendi.

DİLOVASI
Sanayi kenti olan Dilovası’nda yayınlanan haritaya göre yoğunluk görünmüyor. 

KÖRFEZ
Körfez’de evde izlenen vaka sayısı diğer ilçelere göre fazla görünüyor. Test sonucu pozitif çıkan ancak evde izole edilen vaka sayısı da dikkat çekiyor.

DERİNCE
Derincede yoğunluk yaşanıyor. Durumu orta ağır olan ve bu sebeple hastanede yatan hastalar da var.

İZMİT
Kocaeli nüfusunun ikinci en yoğun olduğu ilçe İzmit’de evde izlenen vaka sayısı oldukça fazla. Durumu ağır olanlar da dikkat çekiyor. 

KARTEPE
Kartepe’de testi pozitif çıkan ancak belirti göstermediği için evde izole edilen vakalar öne çıkıyor. 

BAŞİSKELE
Başiskele’de evde izlenen vaka sayısı diğer ilçelere göre dikkat çekiyor. 

GÖLCÜK
Evde izlenen vaka sayısının en yoğun olduğu ilçelerden birisi de Gölcük. Testi pozitif çıkan ancak belirti göstermediği için evde izole edilen vakalar da var.

KARAMÜRSEL
Karamürsel’de diğer ilçelere göre yoğun vakalar görünmese de testi pozitif çıkan vakalar mevcut