Kocaeli Valiliği, KYK Yurtlarına Yerleştirme İşlemleri’nin devam ettiğini açıkladı. Bu kapsamda Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı 7 kız, 5 erkek ve 4 ayrı (karma) yurt olmak üzere toplam 19.076 öğrenci kapasitesine sahip 16 adet KYK yurdunu tercih eden yüksek öğrenim ve üniversite öğrencilerine Gar ve terminallerde iletişim masaları oluşturularak ulaşım dahil pek çok konuda yardımcı olundu.

10 BİN 983 YATAK BOŞ KALDI

Kocaeli’yi tercih eden ve KYK yurtlarında kalmak isteyen 8.093 öğrencinin yerleştirilme işlemleri bu sabah itibariyle tamamlandı. KYK yurdu talebi olan hiçbir öğrenci açıkta kalmadı. Ancak mevcut kapasitenin yarısı bile dolmadı. Kocaeli Valiliği ayrıca Karamürsel ve Kandıra’da bulunan 245 adet boş yatağa ilaveten diğer yurtlarda yürütülen kapasite artış çalışmalarıyla birlikte yatay ve dikey geçiş, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin de taleplerinin karşılanması noktasında gerekli çalışmalara hassasiyetle devam ettiğini belirtti.

2023-2024 KYK yurt ücreti bu yıl ne kadar oldu?

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.