Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilkbahar aylarında kenti rengarenk süsleyen lalelerle ilgili ilk adım olan, lale soğanı satışları bugün itibariyle başladı.

Kentin 15 ayrı noktasında kurulan stantlar aracılığıyla, içinde 5 tane lale soğanı bulunan paketler 2 TL’den vatandaşa ulaştırılıyor. Siyah, kırmızı, sarı, beyaz, pembe, mor ve tonları ile karışık olmak üzere 9 ayrı renk lale, 150 bin adet lale soğanı şeklinde tam 30 bin paket olarak hazırlandı.

Vatandaşlar, bu lale soğanlarını yetiştirip, diledikleri takdirde Nisan ayının ilk haftasında yapılacak olan “7. En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin” yarışmasına katılabilecek. Dileyen ise, sadece kendi evini süsleyecek.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, laleleri yine kentin farklı noktalarına, ağırlıklı olarak da Sekapark’a ekerek, görsel bir zenginlik yaratacak.

KENT LALELERLE SÜSLENECEK

Lale soğanı almak isteyenler, bu lale paketlerine İzmit’te Anıtpark, Belsa, Fevziye Camisi önünden ulaşabilecek. Dilovası, Çayırova, Darıca, Gebze, Karamürsel, Kandıra, Derince ve Körfez’de belediye hizmet binalarının önünden de satışlar yapılıyor.

Nisan ayında yapılacak olan ‘7. En güzel lale’ yarışmasına katılmak isteyenlerin şimdiden lalelerini alıp ekmeleri gerekiyor. Yarışmaya katılacak vatandaşların, Belde A.Ş. tarafından aldıkları laleler ve yanında verilen satış fişi ile nisanın ilk haftası Sekapark’a başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yarışmaya standartlarda bulunan 9 çeşit lale ile katılınabilecek.. Saksının çapı 29 santimetreyi geçmeyecek. Yarışmaya katılmak isteyenlere lale satış noktalarından bilgi alabiliyor.

PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

Lale Yarışması’nda birinciye 2 bin TL; ikinciye 15.00 TL; üçüncüye 1000 TL ödül verilecek. Dördüncü 750 TL, beşinci 500 TL, mansiyona giren 150 kişiye de 100 TL ödeme yapılacak.