D-100 karayolu Yahya Kaptan girişinde sabah saatlerinde faciadan dönüldü. Öğrencileri yarım gün eğitim yapan Gölcük’eki özel okula götürmekte olan servis aracı tutuştu. Birkaç dakika içinde alev topuna dönüşen minibüsteki öğrenciler, kapıları acil çıkış anahtarını çevirerek açıp, kendilerini son anda dışarıya atmayı başardı.

ÖNCE KOKUSU ÇIKTI

Olay, sabah saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Yahya Kaptan ve çevresinde oturan öğrencileri, cumartesi günleri yarım gün eğitim veren Gölcük’teki bir özel okula götürmek üzere yola çıkan Metin Canbaz yönetimindeki 41 P 3408 plakalı servis aracı, Yahya Kaptan’dan D-100 karayoluna çıktığında araçta bir yanık kokusu hissedildi. Öğrenciler şoförü bağırarak ve camlara vurarak uyarıp, aracı durdurmasını istediler.

SONRA YANGIN BAŞLADI

Servis aracının şoförü, aracı hemen yolun sağına çekti. Bu arada araçta yangın başlamıştı. Elektrik kontağından çıkan yangın sırasında kapılar kilitli kaldı. Öğrenciler acil durum halinde kullanılan mandalı çevirerek kapıları açıp, kendilerini dışarıya attılar.

İTFAİYE ARIZA YAPTI

Bu sırada olay yerine gelen itfaiye aracının arıza yaptı ve su vanası çalışmadı. İkinci itfaiye aracı gelene kadar da servis minibüsü cayır cayır yanarak demir iskelete dönüştü. İtfaiye aracının arıza yapması nedeniyle öğrenci velileri ve vatandaşlar itfaiye ekibine saldırdı. Dünkü yangın ve itfaiyenin arıza yapması, yavrularımızın okul yolunda ne kadar korumasız olduklarının da bir göstergesiydi.