Kocaeli'de bazı duyarsız vatandaşlarımız cadde, sokak, çarşı, Pazar, çay bahçeleri ve sokağa taşan lokantalarda alenen yiyip içmekte, elinde sigara içerek oruçlu olan kardeşlerine saygısız davrandıkları görülmektedir ve gün geçtikçe artıyor.

Dilovası Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nihat Kocabay'da bu konu hakkında sessiz kalmayarak sosyal medya hesabında ''Allah'ım şu mübarek Ramazan ayında Oruç tutmayıp, utanmadan sıkılmadan yiyip içenleri sana havale ediyorum. Yok böyle bir din. Eğer Ebu Cehil şimdi yaşasaydı din bu diye Müslüman olurdu .Hadi tutmuyorsun bari azıcık saygı....'' dedi.

Kocaelili vatandaşlar ise ''Birbirlerinin inanç ve ibadetlerine saygı duyması her şeyden önce bir insanlık görevidir. Kişinin oruç tutmada sağlık sorunları olabilir, başka bir dine mensup da  olabilir, hatta ve hatta inançsız da olabilirler. Burada önemli olan, oruç tutmayanların tutanlar karşısında  yiyip içmelerinin yanlışlığı ve saygıda kusur etmeleridir. İster meşru mazeretleri nedeniyle, ister keyfi olarak, oruç tutmayanların bu mübarek ay hürmetine oruçluya saygılı davranmaları dileğiyle'' dedi.