Sayıştay tarafından hazırlanan 2019 yılı denetim raporunda, Kocaeli’de bazı Akaryakıt, LPG, LNG istasyonlarının ruhsatsız bir biçimde çalıştığı ortaya çıktı.

Sayıştay raporunda yer alan bilgilere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içinde olup işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan faaliyette bulunan işletmeler olduğu tespit edildiği belirtildi.

Sayıştay raporuna göre “Büyükşehir Belediyesinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları” başlıklı 7’nci maddesi’ne göre; Birinci Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler ile Akaryakıt, LPG, LNG istasyonları ve sınıfına bakılmaksızın Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen işyerlerine “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” verme yetkisi Büyükşehir Belediye Başkanlığına verildiği hatırlatılarak, “ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetki alanında olup ruhsatsız bir şekilde faaliyet gösteren müesseselerin bulunduğu anlaşılmıştır. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan işyerlerinin ruhsatlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürmeleri konusunda gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerekmektedir” denildi.