Kocaeli’nde geçtiğimiz hafta üçü İzmit’te biri Kartepe’de olmak üzere peş peşe intihar vakaları yaşanmış, İzmit’teki vakalardan biri ölümle sonuçlanmıştı. Art arda gerçekleşen intiharlara dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Önergesinde, intiharlara vurgu yapan ve Bakan Yanık’a Kocaeli’nde Haziran ayının son haftasında yaşanan intihar vakalarının nedenleri ve bireyleri intihara iten psiko-sosyal, ekonomik ve toplumsal etkiler konusunda Bakanlık tarafından ve ilgili kurumlar ile birlikte yürütülen herhangi bir çalışma var mı sorusunu yönelten Türkkan, bu çalışmaların neler olduğunu ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılıp paylaşılmayacağını da sordu.


İntihar vakalarının yaşandığı ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek veriliyor mu sorusuna da cevap isteyen Türkkan, intihar vakalarının önüne geçmek ve bundan sonra intiharların yaşanmaması için Bakanlık tarafından belediyeler, sivil toplum örgütleri, muhtarlıklar, dernekler ve benzeri kuruluşlarla yürütülen bir çalışma bulunup bulunmadığı konusunda da kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın önergesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a yönelttiği sorular şu şekilde:

1-Kocaeli’nde Haziran ayının son haftasında yaşanan intihar vakalarının nedenleri ve bireyleri intihara iten psiko-sosyal, ekonomik ve toplumsal etkiler konusunda Bakanlığınız tarafından ve ilgili kurumlar ile birlikte yürütülen herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir, sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?

2-İntihar vakalarının yaşandığı ailelere Bakanlığınız tarafından verilen herhangi bir destek bulunmakta mıdır?

3-İntihar vakalarının önüne geçmek ve bundan sonra intiharların yaşanmaması için Bakanlık tarafından belediyeler, sivil toplum örgütleri, muhtarlıklar, dernekler ve benzeri kuruluşlarla yürütülen bir çalışma planı var mıdır, bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın programı nasıldır?