UKOME Toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantıda şehiriçi 2023 mevcut olan şehiriçi toplu taşıma ücreti 8 TL’den 13 TL’ye yükseldi. Ulaşımda böylelikle yüzde 63 zam gerçekleşmiş oldu.

Zamdan memnun olmayan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt “Altı ay önce 3 bin TL’ye aldığımız lastik şu an 7 bin TL. Nerede nasıl duracağımızı bilmiyoruz. Diğer büyükşehirlere baktığımızda 15-17 arasında gidip geliyor. Kocaeli tarihinde en yüksek zam gibi gözükse de bizi tatmin edecek bir durum değil. Belki 2-3 ay sonra tekrar kapınızı çalacağız” dedi.

Ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekreteri Balamir Gündoğdu da “Bu fiyat güncellemesi yapılırken biz oransal olarak bakmadık bizim kulvarda olan diğer belediyelere baktık. Yoksa sizin ilk dilekçenizde yüzde 50 talebiniz vardı ama zamlardan sonra siz de yüzde 100 zam istediniz. Adana 17 TL belirledi, Antalya 15 TL belirledi, Bursa 13.50 belirledi. Bizim artış oranımız çok geride olduğu için, biz oransal olarak baksaydık siz daha az şeyle karşı karşıya kalacaktınız” dedi.