Kocaeli genelinde 9 maddi hasarlı trafik kazası yaşanırken, yapılan denetim ve kontroller neticesinde toplam (621 ) sürücüye (119.295 ) TL. Para cezası kesilmiştir. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü asayiş bülteninden elde edilen bilgilere göre;

Gebze Osman Yılmaz Mahallesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D isimli sürücü, yaya olan M.Y çarpması sonucu hayatı tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandı. sebep olan şüpheli araç sürücüsünün ifadesi alındıktan sonra C.Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Gebze Gaziler mahallesinde meydana gelen trafik kazasında İ.A.yönetimindeki araç yolun karşısına geçmek isteyen R.G isimli vatandaşa çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaralanmasına sebep olan şüpheli oto sürücüsünün ifadesi alındıktan sonra C.Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Hereke Tem Otoyolu Doğu Turnikelerde meydana gelen kazada K.B. , İ.Ö. isimli sürücülerin sevk ve idaresindeki minibüslerin çarpışması sonucu araçta bulunan Ö.S.,C.S. isimli şahıslar hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır. Kazaya müteakip sürücüler yakalanarak ifadeleri alındıktan sonra C.Savcısının talimatı ile serbest bırakıldı.

İzmit Ali Kâhya Cumhuriyet mahallesinde meydana gelen kazada F.D. sevk ve idaresindeki motosikletin kilitlenmesi sonucu yere düşerek hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmit Kadıköy mahallesinde meydana gelen yaralanmalı kazada A.Ç. sevk ve idaresindeki aracı ile seyir halindeyken plakasını alamadığı bir araca çarpması neticesinde hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandı, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Başiskele Karadenizliler Mahallesinde F.V. sevk ve idaresindeki araç ile seyir halindeyken yolu karşıya geçmek isteyen A.Ç. hayati tehlike arz etmeyecek şekilde çarptı. Kazaya müteakip şüpheli sürücü yakalanarak ifadesi alındıktan sonra C.Savcısının talimatı ile serbest bırakıldı.

Başiskele Ovacık Mahallesinde A.M.ve O.N.G. isimli sürücülerin sevk ve idaresindeki Desoto marka kamyonu ile Fiat Doblo marka aracın çarpışmaları neticesi araçlarda bulunan 01-M.M.02-F.M. 03-H.M.04-A.İ.M. 05-S.G.06-S.G. 07-Ö.G. isimli sahızlar hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandı. Kazaya müteakip şüpheli sürücüler yakalanarak ifadeleri alındıktan sonra C.Savcısının talimatı ile serbest bırakıldı.