Kocaeli Malatyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu ve Vadi Besicilik firmasının sahibi iş insanı Cezmi Çiçek’in sponsorluğunu üstlendiği Sekapark Maide Restauranttaki iftar programına katılım oldukça yoğundu.

HİZMETKAR OLACAĞIZ
Malatyalılar, pandemi süresi içerisinde birbirinden uzak kaldığı dönemden sonra hemşeriler birbiriyle bir arada olmanın ve ramazan bereketini paylaşmanın mutluluğu yaşadı. İftar yemeği sonrasında yemek duası okundu ve protokol konuşmaları başladı. Sözü ilk alan Kocaeli Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Doydum selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında “Şehrimizin her köşesinden ve İstanbul'dan kalkıp gelerek davetimize icabet eden tüm hemşerilerime yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Bu birlikteliğin artarak devam etmesi, yeni etkinliklerle daha kalabalık kitleleri bir araya getireceklerini belirterek yapacağımız projelerle Kocaeli'mize ve Malatyalı hemşerilerimize hizmetkar olacağız. Yeni projelerimiz arasında Kocaeli'de yaşayan Malatyalı sanayici ve iş insanlarını bir araya getirecek yeni derneğimizin kurulum çalışmalarında sona yaklaştık, bu birliktelik kendi arasında ortak projeler üretecek, kendi arasında ticaret yapacak, paslaşacak ve birlikte iş yapacak hale gelecek." dedi.



DERNEK BİNASININ YERİNİ AÇIKLADI
Bu oluşumun mimarı Başkan İlkin Doydum detayları anlatması için MASİAD’ın kurucu başkanlığını üstlenen Cezmi Çiçek’i kürsüye davet etti. Kürsüde selamlama konuşmasını yaparak, oluşumla ilgili bilgiler veren çiçeği burnunda başkan Cezmi Çiçek yakın zamanda Kocaeli'nin her köşesinde olacaklarını, Malatyalı tüm iş insanlarını bir araya getireceklerini ve birlikte Kocaeli’de adından söz ettiren bir yapı oluşturacaklarını belirtti. Bu oluşuma pilot proje olarak başlayacaklarını ve ileriki dönemde tüm il derneklerine örnek olacağını belirtti. Sanayici ve İş İnsanlarının öncülüğünde yöre derneklerinin de sosyal bütünlüğü ve yardımlaşmayı daha kolay şekilde yapacaklarını belirten Başkan Cezmi Çiçek dernek yeri ile ilgili de müjdeli haberi hemşerileriyle paylaştı. Gölcük yolu üzerinde Seymen sapağında yapımına başlayacakları iş merkezinin üst katında 2 ofisin MASİAD ve Kocaeli Malatyalılar Derneğinin kullanımına açacağını belirtti.

PİKNİK ORGANİZASYONU
Yine selamlama konuşmasını yapmak üzere Kocaeli Malatyalılar Derneğinin kurucu başkanı Mehmet Haskul kürsüde birlik ve beraberlik mesajları vererek 22 Mayısta geleneksel hale gelen piknik organizasyonunun da müjdesini hemşerileriyle paylaştı. Sonrasında kürsüye Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği MASTÖB Başkanı Nazife Özdemir çıkarak selamlama ve teşekkür konuşmasını yaptı. Kürsüden hiç inmeyen Başkan İlkin Doydum 27 Martta yapılan olağan genel kurulda seçilen yeni yönetim kurulu üyelerini tek tek kürsüye davet etti, kısa tanıtım konuşmaları yapan yönetim kurulu üyeleri toplu aile fotoğrafı çektirdiler ve iftarı tertipleyen Cezmi Başkan’a ve katılım sağlayan tüm hemşerilerine teşekkür ettiler.