Haber3'den Baha Ülgen'in haberine göre; 4-5 Kasım 2023 tarihinde Ankara Spor Salonunda CHP 38’nci olağan Kurultayını yapacak. Genel Başkanlık seçimi kurultayın 1’nci günü yapılacak. Yani dananın kuyruğu 4 Kasım Cumartesi günü kopacak. Kazanan aday 2’nci gün partiyi 2 yıl yönetecek kadrosunu belirleyecek. Kurultayın Divan Başkanı, ‘’CHP’de değişim, Türkiye’de değişim’’ çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olacak. Genel Merkez hafta sonu yapılacak kurultaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu illerine giden ve delegelerin nabzını yoklayan milletvekillerinin verdiği rapor çerçevesinde 1370 delegeden oy kullanacak.

YENİDEN SEÇİLEBİLİR
1368 delegenin dağılımı, bölgeden gelen raporlara göre yapıldı. Genel Merkezin yaptığı çalışmda Kemal Kılıçdaroğlu’nun 718 oy alarak yeniden Genel Başkan seçileceği ortaya çıktı. Özgür Özel’e ise 650 delege desteğinin gelmesi bekleniyor.

Aradaki fark sadece 68
30 Büyükşehir’in 14’ünde Kemal Kılıçdaroğlu, 12’sinde Özgür Özel önde. Eskişehir, Gaziantep ve Muğla’da delege dağılım 2 aday arasında eşit çıkıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Hatay, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mersin, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van’da önde.

Özgür Özel ise İstanbul başta olmak üzere Bursa, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Konya, Malatya, Manisa, Ordu, Sakarya, Samsun ve Trabzon delegelerinin desteğini alıyor.

30 Büyükşehirde 870 delegenin 449’unu Kemal Kılıçdaroğlu, 420’sinin ise Özgür Özel tarafından alınması bekleniyor.

Büyükşehir delegeleri dışında oy verecek 51 ilin 330 delegesinin oy dağılımında ise Özgür Özel önde görülüyor.

Özgür Özel’in 330 delegenin 165’inin Kemal Kılıçdaroğlu da 164’ünün oyunu alacağı öngörülüyor.

51 il içinde Tokat, Çanakkale, Çankırı, Bartın, Batman, Niğde, Düzce, Kastamonu, Giresun, Sinop,

Kastamonu’da tüm delegelerin desteğinin Özgür Özel’e Elazığ, Ağrı, Gümüşhane, Iğdır, Siirt, Tunceli’de de tüm delegelerin Kılıçdaroğlu’na çıkması bekleniyor.

İl delegelerinin oyları dağılımının sonucunda, büyükşehirler de dahil tüm seçilmiş delegeler arasında, Kemal Kılıçdaroğlu’na 610, Özgür Özel’e 600 oy çıkıyor.

Genel Başkanlık seçimini Milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinden oluşan 170 Doğal Delege belirleyecek gibi gözüküyor.

Doğal Delegelerin oylarının da 105 Kılıçdaroğlu 65 Özel olarak dağılması bekleniyor.

Bu oylarında sandığa girmesi sonrası Genel Başkan seçiminin718 Kemal Kılıçdaroğlu, 650 Özgür Özel olarak sonuçlanacağı hesaplanıyor.

Bu arada bir ince ayrıntıya da dikkat çekmek isterim; CHP’nin TBMM’de bulunan 135 milletvekilinin

92’si Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 30’u Özgür Özel’in Genel Başkan adaylığı için imza verdiler.13 Milletvekili ise, her iki adaya da imza vermedi. (HABER 3)

KOCAELİ'NİN KARARI KILIÇDAROĞLU MU, ÖZEL Mİ?

Kocaeli’de 28 kurultay delegesi bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun masasındaki rapora göre Kocaeli’de 18 kurultay delegesi Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 kurultay delegesi ise Özgür Özel’e oy verecek.