Ramazan Ayı’nda 9 ilde başlatılan ‘Kardeş Şehir Uygulaması’nda Kocaeli’ye Mardin ili kardeş şehir olarak seçilmişti. Konu ile ilgili Marmara Mardinliler Derneği Başkanı Fehmi Güneri, kurucu başkanı Mehmet Hatip Erkınay, Kocaeli Midyatlılar Derneği Başkanı Mehmet Nur Akdoğan ve yönetimi AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ı makamında ziyaret etti.  

Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “25 Haziran Cumartesi günü 100 kişilik heyet ile birlikte Mardin’e gideceklerini söyledi.

9 KARDEŞ ŞEHİR

‘Kardeş Şehir Uygulaması’nda Kocaeli’ye Mardin ilinin kardeş şehir olarak verilmesi hakkında konuşan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Öncelikle hoş geldiniz. Geçen haftalarda ifade etmiştik. Mardin kardeş şehrimiz oldu. Daha önce halkla kucaklaşmak bağlamında Sur’a 25 kişilik heyetle yardım götürmüştük. Esasen gitmeden önce bir çok tedirginlikleri olan arkadaşlarımız, terörün yüzünün ekranlardan göründüğü gibi olmadığını görmüştü. 9 tane sıkıntı yaşayan illerimizi kardeş şehir yaptık. Biz de Mardin ile kardeş şehir olduk. Her ilimizi seviyoruz ama Mardin bizim için ayrı bir keyif olmuştur. Sıcaklığı ve kültürüyle Kocaeli’ye yakışan ve netice itibariyle kardeşlikten güzel şeyler çıkacağına inanıyorum” dedi.

25 HAZİRAN’DA ZİYARETİ

Ceyhan konuşmasına şöyle devam etti:

“Neler yapabileceğimizi bugün hep birlikte konuşacağız. Erzak yardım çalışmalarımızda epey bir mesafe aldık. Bunlarla ilgili çalışmalarımızın ardından bir kaç gün sonra sosyal projelerimizle alakalı da bir açıklama da yapacağız. Elimizdekileri havuza attıktan sonra Mardin’e 25 Haziran’da 100 kişilik heyetle gideceğiz. Sayın Bakanımız Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanımız, yöneticilerimiz, STK’larımızla birlikte uçak kiralayarak Mardin’e gideceğiz. Yardımlarımızı da o gün orada olacak şekilde önceden göndereceğiz. Kocaeli’nin dostluğunu, batıdan doğuya kardeşlik elini, yardımların ekonomik olarak bir şey ifade etmediğini göstererek, biz de sizin yanınızdayız demek adına gideceğiz. Ramazan’dan sonra da belirli zamanlarda oralara gidip, gönlümüzü götürmek suretiyle sadece AK Parti bağlamında değil, bölge halkına destek olmak isteyen ne kadar iş adamımız, arkadaşımız varsa onlarla birlikte ziyaret etmeye gayret edeceğiz.”

MARDİN TERÖRLE ANILMASIN

Ardından konuşan Kocaeli Mardinliler Derneği Başkanı Necmettin Kaya ise şunların söyledi: “Mardin’de doğmuş büyümüş insanlar olarak biz her şeyden önce Türkiye’yiz. Mardin’in terörle anılmasından rahatsızız. Terörü lanetliyoruz. Hükümetimizin yanında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Terörün dili ve ırkı yok. İnsanlık suçu olduğu gibi vatan hainlerini içine katarak güzel insanlarımızı bölmeyi seçmişlerdir. Kazıdıkları çukurlarda kendileri boğulacaklardır. Bu güzel organizasyonu birlik beraberlik çerçevesinde değerlendirecek olursak çok güzel bir örnek. Sizleri şimdiden taktir ediyorum.”