Ankara’da arka arkaya meydana gelen terör saldırılarının ardından, bugün saat 11.00 sıralarında İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan canlı bomba saldırısıyla birlikte toplum psikolojisi iyice bozuldu.

İLİMİZDE SIKINTI YOK
İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısının ardından sosyal medya üzerinden yalan haberler dolaşmaya başladı. İzmit’teki AVM’lere yönelik terör girişimi söylentileri, AVM’lerin boşatıldığı iddiaları, kulaktan kulağa bütün kente yayıldı. İzmit’te de adeta bir panik havası oluştu. Oysa, şehrimizde en küçük bir güvenlik sorunu veya riski bulunmuyordu.

3 BİN POLİS GÖREVDE
Türkiye genelinde olduğu gibi, ilimizde de güvenlik önlemleri en üst seviyede. Özellikle halkın topluca girip çıktığı AVM’lerde özel güvenlik önlemlerinin yanı sıra resmi polisler de çalışıyorlar.  Kocaeli’de 3 bin polis, hafta sonunda da kalabalık yerlerde görev başındaydı. İlimiz için herhangi bir görünen risk bulunmuyor.

HAYATINIZI SINIRLAMAYIN
Bölücü terör, hiç kuşkusuz öncelikle toplumun huzurunu bozmak, insanları eve kapatmak gibi bir hedefle eylemlerini yapıyor. Terör örgütünün bu oyununa gelmemek için, hepimizin günlük yaşamımızı hiç değiştirmeden sürdürmemiz lazım. Kocaeli genelinde herhangi bir risk yok. Korkmayın, sosyal medya yalanlarına da kanmayın. Hayatınızı aynı şekilde yaşamaya devam edin.