Bugün, Kurban Bayramı’nın arefesi. Hükümet, bugüne de idari tatil ilan etti. Yanı, kamuya ait işyerleri, bankalar, okullar, resmi kurumlar tatile bu sabahtan itibaren başlıyor.  Kurban Bayramı tatili, 8 Ekim Çarşamba günü sona erecek. Ancak işini uyduranlar için, 13 Ekim Pazartesi gününe kadar uzun bir tatile giriyoruz.

YOLLARDA DİKKAT EDİN

İstanbul’dan kaçış trafiği, dün akşam saatlerinden itibaren ilimizde hissedilmeye başlandı. Dün geceden itibaren bayram boyunca otoyol ve Boğaz Köprüleri’nden geçiş, bayram sonuna kadar ücretsiz olacak. Gerek tatilin başladığı bugün, gerekse tatilin biteceği 7 Ekim Salı günü D-100, D_130 ve TEM’de çok yoğun trafik bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR ARAÇLARI ÜCRETSİZ

Her dini bayramda olduğu gibi, önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Kurban Bayramı boyunca Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, deniz ulaşım araçları ücretsiz olacak. Sivil minibüsler ise, normal tarife uygulamaya devam edecekler.

Retavo Reklam Ajansı & Tasarım Atölyesi - Gebze Reklam ...

www.retavo.com.tr/
 

OTOPARK BİR GÜN

Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki parkomat alanlarının, sadece Kurban Bayramı’nın birinci gününde ücretsiz olacağını açıkladı. Bayramın ikinci gününden itibaren, parkomat alanı içinde kalan cadde ve sokaklardan yine otopark ücreti alınacak.

MEZARLIKLARA  OTOBÜS

Büyükşehir Belediyesi, bayram günlerinde  İzmit’teki mezarlıkları ziyaret edecek vatandaşlara da ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyor. Bayram  boyunca  her gün 08.00-16.00 arası Batı Terminalinden  her saat başı, Bağçeşme Mezarlığı ile, Kent Mezarlığına  ücretsiz otobüs seferleri yapılacak.

Retavo Reklam Ajansı & Tasarım Atölyesi - Gebze Reklam ...

www.retavo.com.tr/
 

İSTANBUL YİNE ÜSTÜMÜZDEN GEÇECEK

Uzun Kurban Bayramı tatili, bugün resmen başladı. Tatil nedeniyle yine İstanbul boşalacak ve bütün trafik yükü İzmit içinden geçecek. Bugün Ankara yönüne, tatilin son gününde de İstanbul yönüne yine yoğun trafik akışı bekleniyor. Kurban Bayramı tatili boyunca, herkesin trafikte çok dikkatli olmasını tavsiye ederiz.