Aslen Gaziantepli olan ve 2012 yılında kendisini kardeşinin eşiyle aldattığı gerekçesiyle boşanan 53 yaşındaki Saliha Karakaş’ın iyi niyeti sebebiyle başına gelmeyen kalmadı. Televizyon kanallarında alt yazı olarak geçen telefon numaralarından birini arayan Karakaş, telefonda konuştuğu adama güvenerek ve yeniden evlenme hayaliyle Kocaeli’ye geldi. İyi niyetinin kurbanı olan Saliha Karakaş 25 Bin TL dolandırıldı. 

Gaziantep’ten kalkarak Kocaeli’nin Derince ilçesine gelen ve burada Fatih Mahallesi EnginCaddesi no:206 adresine yerleşen Saliha Karakaş, başına gelenleri şöyle anlatıyor; “30 yıllık eşim beni kardeşimin eşiyle aldattı. 2012 yılında kendisinden ayrıldı ve televizyonda bir kanaldaki alt yazıda yazan telefon numarasını aradım ve E.V.(34) isimli adamla tanıştım.
Kendisi beni Kocaeli’ye çağırdı ve evleneceğini söyledi. Ben de ona inandım ve buraya yerleştim.  Ama Kocaeli’ye gelince paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bende bankalardan kredi çekerek kendisine yaklaşık 25 Bin TL para verdim. Kendisi sürekli beni oyaladı. ‘Evleneceğim’ dedi ama evlenmedi” dedi. 

Başına gelenleri anlatmaya devam eden Saliha Karakaş, “Boşandıktan sonra böyle bir şeyle daha karşılaşmıştım. O sefer de Antalya’ya gittim. Orada da benden borç diyerek altın ve bileziklerimi aldılar. Ama geri veren olmadı. Bende 4 kızımın yanına döndüm. Orada kızlarımbeni hor gördü ve hakkımda kötü konuştular. O sebepten Kocaeli’deki E.V.’ye güvendim.
Ama keşke güvenmeseymişim. Gaziantep Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden yuva annesi olarak emekli oldum. Çektiğim krediler yüzünden emekli maaşımdan elime 480 TL para geçiyor. Burada tek katlı evde oturuyorum ve bazen yardımsever vatandaşlar odun yardımında bulunuyor. Bazen takı toka yapıyorum. Ama sattığım takılar yol paramı bile karşılamıyor. Bazen intiharı düşünüyorum” şeklinde konuştu.