İzmit İnterteks Fuar alanının arka kısmında bulunan Türk Kızılay’ına ait depodan maddi değeri yaklaşık bir milyon lira olan çadır ve malzemeler çalan 10 kişi İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince İzmit, Kartepe ve Başiskele’de yakalanarak gözaltına alındı

Türk Kızılay’ına ait depodan hırsızlık yapıldığı yönünde gelen ihbarı değerlendiren polis ekipleri yaptıkları çalışmada hırsızlığı gerçekleştirdiği belirlenen 10 kişiyi gözaltına aldı. 1 buçuk yıldır Kızılay’da şoförlük yapan Yakup Ş. (24) ile birlikte Emre G. (25), Olcay Ç. (24), Mustafa D. (22) yaklaşık 3 ay boyunca kiraladıkları kamyonet ile tutukları elemanlara normal bir işmiş gibi göstererek sanayinin yakınında kiraladıkları depoya malzemeleri taşıttı.

BİR MİLYON LİRA

Vardiya sistemi ile çalışan gençler sabah 5 saat akşam 5 saat olmak üzere 3 ayda günde 10 saat çalışarak depoyu boşalttı. Çaldıkları malzemeleri İstanbul ve Sakarya’da bulunan hurdacılara sattıkları tespit edilen şahıslar suçlamaları kabul etti. Depoda dizilen malzemelerden anlaşılmasın diye ön kısmına dokunmayarak orta ve arka kısımdan çalınan malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık bir milyon lira olduğu tahmin ediliyor. Kızılay yönetimi 15 kişilik heyet ile hasar tespiti yaparak zararın maliyetini ortaya çıkaracak.

UYUŞTURUCU ALDILAR

Sattıkları malzemelerden kazandıkları paralar ile lüks araçlar kiralayan, ayrıca uyuşturucu madde alarak alem yapan gençlerden Gökhan U. (27), Yugay Ö. (19), Adem S. (21), Ali Ö. (25), Abdülkadir Y. (23), Erkan K. (19) ve ele başları olan diğer dört şahıs hırsızlık büro amirliği ekiplerince yakalanarak emniyete getirildi. İfadeleri alınan gençler suçlamaları kabul ederken biten işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.