Daha önce İzmit Protestan Kilisesi’nde yapılan Noel Bayramı Kutlamaları bu yıl ikinci kez kilise dışında taşınarak Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.  İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Pastör Emre Karaali önderliğinde yapılan kutlamaya Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, DSP Kadın Kolları Genel Başkanı ve İl Başkanı Meral Uçarı, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Numan Gülşah ve çok sayıda davetli katıldı.
 
GÜVENLİK ÖNMELİ
Hristiyan Alemini bir araya getiren Noel Bayramı kutlamalarının yapıldığı Halk Eğitim Merkezi önünde olası bir durumun yaşanmaması sebebiyle polis ekipleri hazır bekledi. Program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, “Bizlerde bu heyecan ve duyguya ortak olmak için buradayız. Anadolu’da yıllarca hep birlikte yaşadık. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşıyız” şeklinde konuştu.
 
HEP BİRLİKTE İLAHİ OKUNDU
Pastör Emre Karaali ise  “Sadece Hristiyanlar için değil bütün dünya için önemli olan bir günü kutlayacağız. Umut ediyorum keyifli bir gece olacak” ifadelerini kullandı. Pastör Karaali’nin konuşmasının ardından Hz İsa için dua edildi. Emre Karaasli’nin söylediği ilahilere tüm salon ayağa kalkarak eşlik etti.  Program sonunda kutlamaya katılanlara içinde İncil, Hz İsa’nın Yaşamını konu alan CD ve ”Noel Nedir?” adlı kitabın yer aldığı armağan paketleri hediye edildi.