Valilikten yapılan açıklama ile 30 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik güvenlik tedbirleri açıklandı.
 
BİN 262 POLİS, 844 JANDARMA GÖREVLİ
Saat 08.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek oy verme işleminde, 1 milyon 178 bin 89 seçmenin oy kullanacağı ilimizde, bin 262 polis ve 844 jandarmadan oluşan toplam 2 bin 206 kolluk kuvveti ile güvenliğin sağlanacağı açıklandı.
 
EĞLENCE YOK, İÇKİ YASAK
Alınan güvenlik tedbirleri gereğince, oy verme işleminin gerçekleşeceği saatler içerisinde il genelindeki bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı olacağı açıklanırken, ‘her ne suretle olursa olsun ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki verilmesi, içilmesi yasaklanmıştır ifadeleri ile seçim günü alkol satışının yasaklanacağı belirtildi.
 
HASTA SEÇMENLERE ÖZEL HİZMET
İl genelinde alınan güvenlik tedbirlerinin bir diğeri ise ruhsatlı dahi olsa silah taşınmasının yasaklanması oldu. Seçim günü, kolluk kuvvetleri haricinde hiç kimse ruhsatlı dahi olsa silah taşıyamayacaklar. Ayrıca seçim günü sağlık problemi yaşayan ancak oy kullanmak isteyen seçmenlerin İl Halk Sağlığı’na ait 444 38 33 nolu telefonu arayarak, evde sağlık hizmeti birimine müracaat etmeleri halinde; İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından seçmenlerin oy kullanmalarını sağlayacak gerekli sağlık hizmetinin verileceği açıklandı.