Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Canlı Maymun Lokantası", "Kristal Çiçek", "Kral Lear" ve "Kurdele Ya Da Artı Sonsuz" oyunlarını sahneleyecek.

Güngör Dilmen'in yazdığı, Murat Karasu'nun yönettiği "Canlı Maymun Lokantası"nda Ozan Şahin, Çiğdem Benli Sarıhan, Ahmet Yaşar Özveri, Engin Benli, Aydın Sigalı ve Meltem Özsavaş rol alıyor.

Petrol zengini bir çiftin balayını geçirmek için gittikleri Hong Kong'da değişik tatlar denemek istemeleri konu edilerek hazırlanan oyun, Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Sahnesi'nde 24, 25 ve 26 Ekim'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Özlem Saraç'ın yazdığı, Fatih Sevdi'nin yönettiği, ışık tasarımını da Yaşar Demirkıran'ın yaptığı "Kristal Çiçek" adlı çocuk oyununda ise İrem Kahyaoğlu, Nuri Karadeniz, Nurcan Tural, Bülent Baytar, Taylan Ertuğrul ve Senem Akman rol alıyor.

Oyun, 23, 27 ve 30 Ekim'de SDKM Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

"Kral Lear" adlı oyun, 31 Ekim Perşambe günü SDKM Sahnesi'nde, "Kurdele Ya Da Artı Sonsuz" 23 ve 30 Ekim'de SDKM Oda Tiyatrosu'nda, "Rasat Zamanı" 27 Ekim Pazar günü Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi'nde, "Sevgi Çemberi" ise 22 Ekim Salı günü Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.