Dünkü Millet İttifakı toplantısının ardından İYİ Parti'de olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Kritik toplantının hemen ardından üst düzey kurmaylarını toplayan Meral Akşener'den tarihi bir açıklama geldi. Kameraların karşısına geçen Akşener, "İYİ Parti kıskaca alınmıştır. Buna boyun eğmeyiz" dedi. Ne kumar ne de noter masasında olmayacaklarını söyleyerek altılı masayı devirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dünkü 6'lı masa toplantısında alınan cumhurbaşkanı adayı kararı sonrası bugün Genel İdare Kurulu’yla toplantı düzenledi. Toplantı sonrası konuşan Akşener, ''İYİ Parti dayatmaya mecbur bırakılmış, tercihe zorlanmıştır, elbette buna boyun eğmeyecektir.'' dedi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yapan Meral Akşener, ''Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor' ifadelerini kullanarak altılı masayı terk ettiğini açıkladı.

Akşener’in bu açıklamasının ardından sosyal medyada tepkiler yağmaya başladı.

 

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Gülşah Çubuklu “Bugünlerden geriye, Bir yarına gidenler kalır Bir de yarınlar için direnenler.” Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadan gece gündüz çalışacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını hep birlikte demokrasi ile taçlandıracağız!

“EMANET MİLLETVEKİLİ VER İYİ PARTİ'Yİ SEÇİME TAŞI”

CHP İzmit İlçe eski Sekreteri Arda Başaran “Emanet oy ver MHP'yi baraj üstüne taşı, emanet oy ver HDP'yi baraj üstüne taşı, emanet milletvekili ver İYİ Parti'yi seçime taşı. Ondan sonra kıskaç, irade, noter... Yazık. Cumhuriyet Halk Partisi yine gerekeni yapar hiç kimse merak etmesin”

 

“BU ÜLKEYİ YÖNETECEĞİZ”

CHP İzmit İlçe eski Başkanı Hakan Çakar “Kişisel menfaatleri, halkın menfaatlerinin üzerinde tutanlara YAZIKLAR OLSUN. Neyse, atımızı alan yolumuzu da almadı ya! Demokrasiye inananlarla bu ülkeyi yöneteceğiz.”

 

“İYİLİĞİN KARŞILIĞI İHANET”

Saadet Partisi İzmit İlçe Yöneticisi Ertuğrul Salkım “Oysaki o karşı çıktığınız Kılıçdaroğlu,sizin siyasette var olmanızı sağlayan kişidir. Sizin elinizden tutup, ayaklarınızın üzerinde durmanızı sağlamasaydı, bugün evinizde oya öğrenecektiniz. İyiliğin karşılığı ihanet. Tam da Meral Akşener tıynetinde bir hareket. Bravo (Bu arada tüm masa mensuplarına geçmiş olsun, bir beladan kurtulduk”

''BİZİM DERDİMİZ MİLLET''

Deva Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik “Bizim derdimiz millet. Ona deva oluruz. Ama derdi millet olmayana deva olmayız.”